Actualitate

Kremlinul nu se așteaptă la un punct de cotitură în situația din jurul Ucrainei, după întâlnirea dintre Putin și Macron

„Desigur, situația este prea complicată pentru a ne aștepta la schimbări decisive în cursul unei întâlniri”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Așa a răspuns Peskov la întrebarea dacă Kremlinul admite că discuțiile dintre Putin și Macron vor fi un punct de cotitură și vor risipi temerile occidentale cu privire la situația din Ucraina.

„Macron însuși i-a spus lui Putin despre asta, că vine cu anumite idei pentru a găsi posibile opțiuni pentru dezamorsarea tensiunilor în Europa și are în vedere să împărtășească aceste idei cu Putin. Să așteptăm rezultatele întâlnirii de astăzi și să ascultăm cum le vor evalua președinții în timpul conferinței de presă”, a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a atras atenția asupra faptului că „Franța este una dintre țările lider din UE.

Emmanuel Macron conduce țara care prezidează acum Uniunea Europeană, iar acest lucru este foarte important”, a spus Peskov. Tot el a declarat că vizita efectuată este una foarte importantă.

De asemenea, acesta a amintit că contactul personal al liderilor a fost precedat de trei convorbiri telefonice.

„Este evident că va domina absolut tema tensiunii în Europa legată de situația din jurul Ucrainei, tema garanțiilor de securitate pentru Federația Rusă – tot ce ține de aceste probleme principale”, a spus purtătorul de cuvânt.

Prin urmare, ne așteptăm la o discuție foarte, foarte substanțială și lungă, voluminoasă în timp și conținut”, prezice purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Tema Nord Stream 2 și problemele legate de gaze nu pot fi temele centrale în discuțiile dintre președinții Rusiei și Franței, dar pot fi ușor menționate. Peskov a precizat că întâlnirea dintre Putin și Macron este programată pentru aproximativ 17:00, ora Moscovei, o conferință de presă în urma conversației ar putea avea loc după ora 19:00, ora Moscovei, scrie tass.ru.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *