CSI / RusiaRăzboi

Kremlinul respinge condițiile lui Biden pentru discuții cu Putin. „Operațiunea militară continuă”

Kremlinul a respins vineri condiţiile menţionate cu o zi înainte de preşedintele SUA, Joe Biden care s-a declarat gata să discute cu Vladimir Putin dacă acesta din urmă îşi retrage trupele din Ucraina pentru a pune capăt conflictului, informează Reuters, France Presse și Agerpres.

”Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina”, ceea ce Moscova ”evident” că respinge, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov. ”Operaţiunea militară continuă”, a mai adăugat el.

Vladimir Putin este deschis discuţiilor despre o posibilă soluţionare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat Kremlinul.

Preşedintele SUA, Joe Biden a declarat joi că este pregătit să discute cu Putin dacă acesta caută o modalitate de a pune capăt războiului dar că Putin nu a indicat încă acest lucru.

”Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele”, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, întrebat despre remarcile lui Biden.

”Cel mai preferat mod de a ne atinge interesele este prin mijloace paşnice, diplomatice”, a adăugat Peskov. ”Putin a fost, este şi rămâne deschis contactelor şi negocierilor”, a insistat acesta.

Menționăm că Putin a declarat că nu regretă că a lansat ceea ce el numeşte ”operaţiune militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei şi prezintă războiul ca un punct de cotitură când Rusia în sfârşit s-a ridicat în faţa unei hegemonii arogante occidentale după decenii de umilire în anii de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, aminteşte Reuters.

Ucraina şi Occidentul spun că Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ele prezintă drept un război de ocupaţie în stil imperial. Ucraina declară că va lupta până când ultimul soldat rus va fi dat afară de pe teritoriul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *