Chișinău

La Chişinău şi Iaşi încep Zilele Creangă

Cu acest prilej, Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Muzeul Literaturii Române din Iaşi, în parteneriat cu universităţi, biblioteci, teatre, uniuni de creaţie şi posturi de radio, vor desfăşura, în perioada 27 februarie – 2 martie 2012, un amplu program de activităţi în cadrul Zilelor Creangă la Chişinău şi Iaşi.

Inaugurarea Zilelor Creangă va avea loc la Chişinău pe data de 27 februarie, ora 15.00, la Teatrul Republican „Luceafărul”. Publicul prezent la inaugurare va viziona gratuit spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului” şi Expoziţia de carte „Creangă – vocea copilăriei eterne” din colecţiile Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”.

În ziua de 28 februarie, programul va continua, la ora 10.00, cu Simpozionul „Ion Creangă: lumea (de azi) ca teatru” la Biblioteca Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

La ora 12.00, la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, va avea loc un dialog cu elevii, susţinut de scriitori din R. Moldova şi România, iar Grupul etnofolcloric „Moştenitorii”, condus de Valeriu Chiper, va evolua cu un spectacol al obiceiurilor populare. La Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, la ora 14.00, grupul de scriitori de pe ambele maluri ale Prutului se va întâlni cu studenţii şi corpul profesoral. Actorul ieşean Dionisie Vitcu se va produce într-un recital din opera lui Ion Creangă, iar scriitorul ieşean Daniel Corbu va prezenta CD-ul „Viaţa şi opera lui Ion Creangă”.

În zilele 29 februarie – 2 martie vor avea loc mai multe acţiuni la diverse instituţii din Iaşi: lansarea volumelor din colecţia „Biblioteca Ion Creangă” la Salonul de Carte LIBREX 2012 în Sala Polivalentă Iaşi; Simpozionul „Actualitatea naţională şi europeană a operei lui Ion Creangă” la Universitatea „Petre Andrei”; prelecţiunea „Limba română – „acasa” fiinţei”, susţinută de acad. Mihai Cimpoi la Muzeul Literaturii Române Iaşi; Festivalul Internaţional de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediţia a II-a, şi un spectacol al copiilor la Bojdeuca „Ion Creangă” din Ţicău; Salonul de Carte pentru Copii şi spectacolul inspirat din poveştile lui Ion Creangă la Teatrul „Luceafărul”.

La Chişinău, Zilele Creangă vor continua până la 4 martie la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *