Economie

La Kiev au fost discutate relaţiile comercial-economice dintre R. Moldova şi Ucraina

Serviciul de presă al ME a precizat pentru agenţie că cei doi oficiali s-au expus în favoarea menţinerii unui dialog continuu şi au pledat pentru reluarea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborare comercial-economică.

În context, Octavian Calmîc şi Stepan Kubiv au convenit asupra organizării în luna iulie curent a unei întrevederi a copreşedinţilor Comisiei bilaterale în format lărgit, care va permite examinarea problemelor actuale de pe agenda bilaterală.

De asemenea, un subiect aparte al discuţiilor a fost decizia Guvernului Republicii Moldova de aplicare a cotelor la importul produselor lactate, produselor din carne, precum şi cimentului din Ucraina. Partea moldovenească a informat despre caracterul temporar al acestei decizii, care este valabilă pînă pe data de 31 decembrie 2016.

La finalul întrevederii s-a convenit de a continua consultările la nivel de experți, în vederea identificării unor soluţii reciproc acceptabile şi, în caz de necesitate, să fie majorate cotele la produsele care nu creează concurenţă celor moldoveneşti.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *