Politică

Lamuriri la o provocare

Am publicat vinerea trecuta o diversiune. Asta ca sa-mi demonstrez ca nu numai Tkaciuk si Resetnicov se pricep la asa ceva. Mi-am atins toate tintele. Inainte de toate, am vazut si am aratat ce atitudine au cititorii si clasa politica din Moldova fata de ideea alegerilor anticipate. Cel mai mult mi-am dorit sa-i vad developandu-se pe comunisti. In spatele bravadei pe care o etaleaza macelarul Voronin apropo de eventualitatea alegerilor anticipate se ascunde, de fapt, altceva.

Ostentatia cu care si EU TV, si NIT, si Staris mi-au laudat articolul arata cu prisosinta ca ideea anticipatelor le da comunistilor mari frisoane.
Iata de ce Opozitia este obligata, cum a opinat si Stefan Gorda in aceste pagini, sa conduca lucrurile spre anticipate. Fapt confirmat si de modul exemplar in care am fost „sapunit” in comentariile lor de mai multi cititori.
Am mai vazut o data la treaba haremurile mediatice ale lui Rosca si Voronin. De ce, oare, laudandu-ma pe mine pentru ca vorbesc despre necesitatea dialogului politic, nu au suflat macar o vorba despre aceasta necesitate atunci cand in noaptea alegerilor Macelarul a declarat ca nu are nevoie de dialog cu Opozitia?
Scriu randurile de fata marti dimineata si nu ma indoiesc ca maine si gunoaiele de la „Moldova Suverana” se vor grabi sa ma laude si tot asa, facandu-se ca uita ce a zis Macelarul in noaptea cu pricina.
Iata de ce – inca o data – Opozitia este obligata sa ajunga la anticipate.
Numai ca aici incepe ceva poate mai grav decat ne putem inchipui. A te arunca acum in anticipate mi se pare o proba de foc teribila. Si este adevarat ca numai astfel de fapte politice produc partide cu caracter si politicieni cu caracter. Daca Opozitia a evaluat bine toate consecintele, daca este pregatita sa incaseze lovituri mai dure si mai sub centura decat s-a intamplat in proaspat incheiata campanie, inseamna ca e musai sa se arunce in lupta. Castigul moral va fi evident, iar o eventuala infrangere va avea efecte pe termen scurt.
Daca, insa, Opozitia isi da doar curaj si are de gand sa-si reediteze prestatia nu tocmai ideala din campania trecuta, daca ramane in continuare divizata si carcotasa, daca va ignora in totalitate electoratul vorbitor de limba rusa, atunci e bine sa mai „masoare” o data.
Dar mai intai sa asteptam ziua alegerilor presedintelui.

P.S. Imi cer iertare de la cititori si de la unii colegi ca a trebuit sa recurg la asemenea stratageme, dar altfel nu stiu daca as fi aflat atatea cate stiu acum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *