Frumusețe

Laptele de capră: Benefiiciile pentru frumusețe

Hipocrate îl denumea “lichidul miraculous” şi pe bună dreptate. Laptele de capra are numeroase beneficii atât pentru frumuseţea noastră, dar şi pentru sănătatea organismului şi vindecarea anumitor boli.

În Egipt, femeile obişnuiau să facă băi în lapte de capra şi un pic de miere pentru menţinerea pielii catifelate şi pentru întinerirea ei. De atunci şi până astăzi, laptele de capra a rămas şi continuă să fie unul dintre cele mai eficiente ritualuri de îngrijire a pielii.

Beneficiile laptelui de capra pentru frumuseţe

Are proprietăţi antibacteriene
Combate celulita
Hidratează în profunzime
Are proprietăţi antialergice
Combate radicalii liberi
Regenerează în profunzime ţesuturile
Întinereşte pielea
Întăreşte şi regenerează firul de par
Hrăneşte pielea
Vitaminizează ţesuturile
Stimulează producţia de colagen
Este bogat în acid lactic
Are o concentraţie mare de Vitamina A, Vitamina C şi Vitamina D

Mască pentru ten cu lapte de capră

Pentru o hidratare optimă a tenului, laptele de capra este unul dintre cele mai indicate ingrediente. Avantajul este acela că se găseşte uşor şi poate fi folosit în mai multe combinaţii. De exemplu, pentru o masca hidratantă se folosesc câteva linguri de lapte de capra şi o lingură de miere. Se aplică pe ten cu ajutorul unei dischete demachiante şi se lasă să acţioneze aproximativ 20 de minute după care se clăteşte cu apă cadă.
Este o masca ce se poate utiliza de 2-3 ori pe săptămâna.

Mască pentru par cu lapte de capră

Dacă părul este fragil, subţire sau cade abundant, laptele de capra este un tratament foarte eficient în rezolvarea acestor neplăceri. Părul proaspăt spălat se clăteşte cu lapte de capra. Se lasă 3-5 minute să acţioneze apoi se clăteşte cu apă caldă. Acest proces se poate repetă ori de câte ori va spălaţi părul.

Lapte de capră pentru piele

Pentru că vă vorbeam mai devreme despre puterea de catifelare a laptelui de capra şi despre miracolele pe care acesta le face pentru pielea noastră, va recomand o baie în lapte. Nu va gândiţi că trebuie să umpleţi cadă cu lapte de capra. Este nevoie de un litru de lapte pe care să îl puneţi în cadă alături de o lingură de miere şi un ulei esenţial hidratant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *