Ultima oră

Leancă: la BEM situația nu e imaculată, instituțiile statului să investigheze cine a furat şi să-i pedepsească

Acesta declară că a discutat la acest subiect cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi alte instituţii europene şi speră ca, instituţiile responsabile din ţara noastră să investigheze dacă s-au furat sau nu bani de la BEM, cine a furat şi făptaţii să fie sancţionaţi.

"Nu putem spune că suntem într-o situaţie imaculată, sunt extrem de preocupat, nu pretind că situaţia este ideală la BEM, dacă situaţia la bancă era bună statul nu şi-ar fi pierdut calitatea de acţionar majoritar", a declarat Leancă în cadrul emisiunii "PAHOMI" de la Realitatea TV.

Premierul a mai subliniat că problemele BEM se datorează şi managementului defectuos care a fost la conducerea băncii, nu doar din 2009, dar şi anterior. "Există mai multe dosare şi dacă există probe suficiente că acest management defectuos a fost incorect, chiar fraudulos, sper că chiar în săptămâna următoare să se pronunţe. Din cauza acelui management statul a pierdut controlul asupra Băncii de Economii", a mai adăugat Iurie Leancă.

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat şi anterior că a discutat cu intituţiile responsabile de investigarea cazului BEM şi le-a cerut să-şi facă lucrul conform legii, atenţionându-le că viteza contează.

Realitatea.md aminteşte că președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniţă, a prezentat anterior mai multe scheme frauduloase prin care de la Banca de Economii s-ar fi furat milioane de lei, Potrivit lui Ioniță, banii au fost furați prin intermediul firmelor offshore, iar în aceste scheme ar fi implicat Vlad Filat, liderul PLDM.

Sursa: realitatea.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.