Ultima oră

“Liberalul” Putin cheamă la investiţii

În primul său discurs major rostit de la debutul celui de-al treilea mandat în fruntea Rusiei, Vladimir Putin a transmis unei audienţe formate din oameni de afaceri străini tot ceea ce ei voiau să audă.

Puţini au fost cei care l-au şi crezut. Reformarea economiei ruse dependentă de exporturile de petrol şi gaze naturale, combaterea corupţiei, privatizarea unor monopoluri publice – toate acestea sunt prioritare pentru administraţia de la Moscova, a subliniat liderul de la Kremlin la Forumul Economic Internaţional de la Sankt- Petersburg.

"Capitalismul de stat nu este obiectivul nostru", a adăugat Vladimir Putin, subliniind în faţa investitorilor străini că a cerut guvernului să revizuiască legislaţia care stă în calea concurenţei şi să combată corupţia, principalul obstacol în calea dezvoltării Rusiei.

Nimic nu s-a schimbat însă în Rusia, de la discursul rostit anul trecut, la acelaşi forum, de predecesorul său, actualul premier Dmitri Medvedev, susţin cei care i-au ascultat discursul de 50 de minute.

"Un Putin vintage. Să vedem câte din aceste măsuri vor fi şi puse în practică", a reacţionat unul din experţii în spaţiul Euroasiatic prezenţi în sala din Sankt- Petersburg, citat de ziarul american Washington Post.

EVZ.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *