Politică

Lilian Carp (PAS) sugerează că cea mai sigură cale de apărare pentru R. Moldova este integrarea în NATO

Capacitatea de apărare antiaeriană a Republicii Moldova „nu există”. O spune președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Potrivit acestuia, în ultimii 30 de ani, nimeni cu a considerat că vreodată va fi nevoie de așa ceva. Iar, liderul Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, consideră că în acest context, țara noastră este vulnerabilă.

„Capacitatea de apărare antiaeriană a Republicii Moldova nu există, pentru că în decurs de 30 de ani de zile, nimeni nu a investit în sistemul de apărare antiaerian, pentru că nimeni cu a considerat că vreodată va fi nevoie de așa ceva. Ceea ce avem este doar pentru antigrindină și ele nu au mare efect”, a precizat Lilian Carp.

Deputatul PAS, Lilian Carp, a enumerat două soluții prin care țara noastră și-ar putea crește capacitatea de apărare: să se mărească bugetul în acest scop sau să aderăm la NATO.

„Fie Republica Moldova începe să-ți crească bugetul pentru apărare sau a doua cale – Republica Moldova trebuie să decidă ce este cu Transnistria și poftim, pe lângă integrarea europeană, este și integrarea euroatlantică, care este una din cele mai sigure privind apărarea colectivă”, a menționat Carp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. NATO nu poate fi o umbrelă pt toti. Sunt înregistrate conflicte și între statele natoiste. De pildă, relațiile tensionate între Turcia și Grecia. Cea mai bună umbrelă este educația patriotică. Un sondaj în RM a demonstrat recent că doar 48 % din cetățenii RM sunt pregătiri pentru apărarea RM. În Rusia mobilizarea partioală a provocat un val …de fugari de la mobilizare. O soluție pentru consolidarea păcii ar fi educarea tineretului în spiritul culturii păcii așa cum a propus România în 195 prin rezolutie OU ratificată /!!!!/ și de RM. Dar din păcate, rezolutia, este uitată, neglijată. Este vorba de rezolutia 2037/XX/ – Declaratia privind promovarea printre tineret a idealurilor de pace, respect reciproc ți înțelegerii între popoare, ratificată de primul parlament al RM. Acum armele nu pot garanta pacea. Mult mai de pret e diplomatia, prevenirea conflctelor și respectarea celor 10 porunci, a normelor elementare ale politetei și dreptului international, dupa opinia mea.

    1. Pentru RM soluția adevărată este dispariția acestui pseudostat. Maldaivanii nu au decât să ceară alipirea la felația rusă că și așa tot stau permanent cu nasul în curul rușilor. Dacă România și NATO le pute le doresc mult succes în mocirla lumii ruse.
      Cine vrei să respecte normele dreptului internațional??? Porcia rusă??? O glumă bună!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *