Război

Linia defensivă construită de moscoviți cu sute de milioane de dolari nu au putut opri raidul din Belgorod

Guvernatorul Regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat pe 9 martie că autoritățile ruse au cheltuit 10 miliarde de ruble (aproximativ 132 milioane USD) pentru a construi „Linia Zasechnaya” de fortificații de-a lungul graniței Regiunii Belgorod cu Ucraina. Fortificațiile existente și pregătirile defensive nu au făcut nimic însă pentru a zădărnici raidul limitat din 22 mai în Belgorod.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat că oficialii ruși au creat șapte batalioane teritoriale de apărare în regiunea Belgorod începând cu 24 mai, probabil pentru a-și afirma angajamentul personal în apărarea zonelor de graniță ruse, după raidul pro-ucrainean din 22 mai.

Gladkov a declarat că cele șapte batalioane cuprind în total 3.000 de oameni, menționând că sunt deja unități pregătite pentru luptă. Gladkov a anunțat anterior crearea mai multor batalioane de apărare teritorială în decembrie 2022 și probabil că a reluat discuțiile despre acestea ca răspuns la anxietatea crescută în zonele de frontieră în urma raidului din 22 mai. Un proeminent blogger rus a susținut pe 24 mai că aceste batalioane au o prezență puternică, dar sunt grav împiedicate de o aprovizionare inadecvată cu arme.

Bloggerul a susținut că secretarul general al Rusiei Unite, Andrey Turchak, l-a îndemnat pe președintele Putin să abordeze problemele juridice asociate cu furnizarea de arme batalioanelor în urmă cu o lună. Aceste batalioane, dacă sunt lăsate nefinanțate și neechipate, este foarte puțin probabil să aibă un efect pozitiv substanțial asupra securității zonelor de frontieră rusești.

Publicitatea acestor formațiuni este, de asemenea, menită să susțină operațiunile de informare ruse în desfășurare, care urmăresc să genereze sprijin pentru un război prelungit, prezentând Ucraina ca pe o amenințare existențială a Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *