Actualitate

Lipsa gravitației, un posibil leac pentru cancer: rezultatele experimentelor sunt uimitoare

Teste cu microgravitație pentru tratarea cancerului au fost realizate de cercetători australieni. Au fost vizate patru tipuri diferite de infecții cu cancer care afectează părți diferite ale corpului, sân, ovare, plămâni și nas.

„Multe persoane din jurul meu s-au îmbolnăvit de cancer și acest fapt m-a motivat să studiez celulele canceroase,” a declarat Joshua Chou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie Sydney, adăugând că ideea de a testa comportamentul celulelor canceroase în spațiu i-a venit după ce a condus un studiu asupra prevenirii pierderii de țesut osos în spațiu.

„Este imposibil să creăm un tratament tip <glonț de argint> pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus încondiții de microgravitație,” a explicat specialistul, citat de DW.

Rezultatele primului astfel de studiu nu vor duce instant la un tratament disponibil la scară largă, dar vor da startul unor cercetări aprofundate, în condiții stricte. Oamenii de știință speră să repete testul pe Stația Spațială, pentru a vedea dacă există diferențe în gravitație zero autentică, în locul celei simulate în laborator, prin microgravitație.

„Am luat patru tipuri diferite de celule canceroase din diferite părți ale corpului – sân, ovare, plămâni și nas – și le-am pus în condiții de microgravitație. Astfel am descoperit că în 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit,” a adăugat șeful echipei de cercetători.

https://playtech.ro/ 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.