Ultima oră

LIVE // Conferința de presă organizată de candidatul desemnat la funcția de premier Ion Sturza

Toți cei 17 membri propuși de către Ion Sturza se află cum la conferință și urmează să semneze o declarație de proprie răspundere.

Ion Sturza a declarat că își dorește un guvern politic, care reflectă voința poporului. Din echipa sa propusă pentru guvern fac parte 14 bărbați și 4 femei toți cu studii superioare. Vârsta medie a membrilor este de 46 de ani, cel mai tânâr candidat având 31 de ani. 

„Toți demnitarii publici, vor trece acest purgatoriu. Este un moment la care trebuie să mediteze toată clasa politică actuală. Toți vor trebuie să vină în fața Dvs. să semneze această declarație de integritate. Astăzi apare un nou mecanism la putere din partea societății”, a declarat Sturza.
Prima declarație de intergritate a fost semnată de Ion Sturza. Apoi a urmat Victor Chirilă, propus în funcția de Prim viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ion Stăvilă care este propus la funcția de viceprim – ministru. Ulterior, ceilalți candidați au semnat declarația de integritate cu care mizează echipa lui Sturza să „introducă un nou sistem de integritate pentru persoanele publice”, așa cum declara la începutul conferinței premierul desemnat. 

„Declaraţie de integritate
Subsemnatul/subsemnata,____________________________, fiind propus/ă la o funcţie publică în cadrul Guvernului Republicii Moldova, declar pe propria răspundere că întrunesc următoarele criterii de integritate:
– nu sunt și nu am fost implicat(ă) în comiterea de infracțiuni, evaziune fiscală, acte conexe corupției sau fapte de comportament corupțional, nu am fost condamnat(ă) și nu exista dosare care mă vizează trimise în judecată pentru astfel de fapte, în Republica Moldova sau peste hotarele ei;
– nu sunt și nu am fost implicat(ă) în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese;
– nu am încălcat legislația electorală în perioada alegerilor precedente, nu am obținut voturi prin fraudă (inclusiv nu am oferit cadouri electorale și nu am ascuns/tolerat asemenea fapte);
– nu sunt și nu am fost implicat(ă) în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice;
– nu sunt și nu am fost implicat(ă) în promovarea unor valori, poziții sau proiecte care contravin statului de drept;
– nu am colaborat cu serviciile secrete ale altor state şi nu colaborez cu serviciile secrete din Republica Moldova;
– am completat cu bună credință şi corect informația din CV-ul meu;
– diplomele de studii care îmi aparţin, sunt veritabile, iar instituţiile de învăţământ sunt recunoscute în ţară şi/sau peste hotare;
– nu am făcut declarații și nu susțin discursul discriminatoriu, xenofob sau rasist.
Declar pe propria răspundere că datele şi informaţiile din prezenta declaraţie corespund realităţii şi în funcţia publică în Guvernul Republicii Moldova, voi continua să fac faţă cerinţelor enunţate mai sus pe durata activităţii în cadrul acestuia.
De asemenea, sunt conștient că în cazul ca voi întreprinde acțiuni sau se vor descoperi informații despre mine care contravin criteriilor indicate mai sus, Prim-ministrul Republicii Moldova va putea solicita revocarea mea din funcţie”.

„Toți cei care au semnat astăzi, sunt oameni care își asumă responsabilitatea. Mulțimum societății civile pentru că au venit ei cu această inițiativă, extrem de importantă pentru Republica Moldova”, a declarat Ion Sturza. 

Sursa video: privesc.eu

Amintim că ieri a fost făcut public programul de activitate a Guvernului Sturza. Printre principiile programului, acesta prevede lucrul asupra majorării treptate a Fondului de subvenționare, sporirea calității mărfurilor autohtone, sporirea exporturilor și crearea unui mediu atractiv și motivant pentru investiții.

În ziua de sâmbătă au fost publicate numele candidaților din lista de miniștri a premierului desemnat, Ion Sturza.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *