CSI / Rusia

Livrările de gaze rusești către Germania s-au prăbușit ieri la o zecime / Gazprom n-a dat încă nicio explicație

Debitul la punctul de măsurare Mallnow de la granița germano-poloneză a scăzut la un volum orar de 1.217.444 kilowați oră (kWh/h), de la o medie de 10.000.000 kWh/h vineri și de la aproximativ 12.000.000 kWh/h joi.

La momentul transmiterii acestei știri nu este clar de ce au scăzut fluxurile. Exportatorul rus de gaze Gazprom nu a răspuns imediat la o solicitare de a explica situația. Conducta este una dintre principalele rute pentru exporturile de gaze rusești către Europa și traversează Belarus.

Scăderea drastică a fluxului vine la doar o zi după ce prețurile de referință la gaze naturale în Europa s-au prăbușit, în condițiile în care Rusia a rezervat, în ultimul moment, capacitate de transport de gaze naturale pe conducte

Grupul rus Gazprom a anunțat la sfârșitul lunii trecut un profit net recordde 581,8 miliarde ruble (7,8 miliarde de dolari), în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu pierderile de 251 miliarde de ruble, în perioada similară a anului trecut, după ce prețul gazelor naturale în Europa, principala sursă de venituri pentru grupul controlat de Kremlin, a doborât record după record.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *