Internațional

Londra anunță noi sancțiuni contra mai multor state, printre care Rusia și Iran

Regatul Unit a anunţat vineri, 9 decembrie, noi sancţiuni contra regimurilor din Mali, Sudanul de Sud, Myanmar, Iran şi Rusia, în virtutea legislaţiei britanice privind drepturile omului şi combaterea corupţiei, transmite Reuters și Agerpres.

Sancţiunile vizează 30 de indivizi descrişi ca ”personaje politice corupte, autori ai încălcării drepturilor omului şi ai unor acte de violenţă sexuală legate de conflict”.

Noul regim de sancţiuni a fost adoptat în coordonare cu parteneri internaţionali pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Omului şi Anticorupţie şi vizează indivizi implicaţi în cazuri de torturare a deţinuţilor.

Persoanele care fac obiectul sancţiunilor provin din 11 ţări şi includ oficialităţi iraniene având legătură cu sistemul judiciar şi penitenciar, membri ai juntei din Myanmar, colonelul rus Ibatulin pentru rolul său de comandant al Diviziei 90 Blindate şi gruparea Katiba Macina din Mali, cunoscută şi drept Frontul de Eliberare Macina, acuzat de Londra de comiterea de violenţe sexuale, relatează sursa citată.

”Sancţiunile adoptate astăzi merg mai departe pentru a-i expune pe cei aflaţi în spatele încălcării odioase a majorităţii drepturilor noastre fundamentale”, a declarat ministrul de externe britanic James Cleverly. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *