Justiție

Lucia Popescu și Iulian Muntean, propuși la funcția de membru al CSM

Candidatura Luciei Popescu și cea a lui Iulian Muntean vor fi propuse în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). O decizie în acest sens a fost luată de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Lucia Popescu este licențiată în drept și are diplomă de master în drept civil și în drept european. În prezent, aceasta activează în proiectul „Consolidarea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar din Moldova”. Anterior, Lucia Popescu a fost consilier juridic, coordonator de proiect.

Iulian Muntean este avocat și, anterior, a fost lector universitar la mai multe instituții de învățământ superior din Republica Moldova.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CSM s-a desfășurat în trei etape – depunerea și admisibilitatea dosarelor, evaluarea integrității candidaților și interviul. De menționat că la proba interviului au fost admise șase persoane, care au promovat evaluarea.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *