Externe

Lukașenko cere Ucrainei să se așeze la masa negocierilor cu Moscova: „Mai ales când vorbești cu gigantul Rusia”

Aliatul lui Putin, Alexandr Lukașenko, a declarat duminică, 27 noimebrie, că Ucraina face o „greșeală” propunând condiții prealabile pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de condiții prealabile nu permit începerea negocierilor, relatează CNN și Hotnews.

„Greșeala ucrainenilor, a (președintelui) Volodimir Zelenski, este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales când vorbești cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans”, a declarat dictatorul Lukașenko în cdadrul unui interviu cu televiziunea de stat din Rusia.

„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisuri”, a spus președintele belarus.

Menționăm că Moscova folosește Minskul ca bază pentru războiul său neprovocat împotriva Ucrainei. La începutul conflictului, trupele lui Putin au folosit granița Belarusului pentru invazie.

De asemenea, Belarusul a mai fost folosit ca o rampă de lansare pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO.

Acum, Rusia s-ar pregăti din nou să transfere personal și echipament militar rusesc din Belarus cu scopul de a completa unități care au suferit pierderi, relatează Ukrainska Pravda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *