Actualitate

Lupu a fost ales copreședinte al Comitetului pentru Securitate Energetică a AP Euronest

În cadrul evenimentului, care are loc în perioada 21-23 martie la Bruxelles, au loc ședințele a patru Comitete (Comitetul Politic, Comitetul de Integrare Economică, Comitetul Securitate Energetică și Comitetul Social), ședința Biroului Permanent, grupului pentru Belarus, Forul Femeilor în cadrul AP Euronest și ședinta plenară.

În timpul sesiunii sunt puse în dezbatere un șir de subiecte cu privire la procesul de integrare europeană; dialogul politic, colaborarea economică, atragerea de investiții, armonizarea legislației, securitate energetică, domeniul educație, ocrotirea sănătății, protecție socială, subiecte esențiale în cadrul Acordului de Asociere la UE.

Împreună cu eurodeputatul Knut Fleckenstein, vicepreședintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Marian Lupu a condus ședința Comitetului, fiind dezbătut și aprobat raportul Comitetului privind asigurarea securității energetice a țărilor din regiune, notează realitatea.md.

Pe parcursul zile de azi a avut loc ședința Biroului Permanent și la ședința plenară a Adunării Parlamentare Euronest. Potrivit lui Marian Lupu, care este și conducătorul Delegației Republicii Moldova la cea de-a cincea sesiune Euronest, în cadrul ședinței au fost puse în discuție și evenimentele de ultimă oră din capitala Belgiei.

„În numele delegației Republicii Moldova, am exprimat condoleanțe familiilor și rudelor victimelor, dar și întregii comunități belgiene. Conform măsurilor de securitate, Parlamentul European a fost evacuat și anulate toate evenimentele în cadrul Instituțiilor Europene. În pofida acestui fapt, a fost luată decizia ca ședința plenară AP Euronest să aibă loc, care a și început la ora 15:00, ora locală. Decizia am luat-o împreună cu colegii datorită unor puncte importante din agenda ședinței, dar totodată ca un semn de solidaritate cu colegii din Instituțiile Europene”, a adăugat Lupu pe Facebook.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *