Politică

M. Ghimpu către „Constantin Cheianu și toți cei care…”

Domnule Constantin Cheianu şi toţi cei care sunteţi încorporaţi în calitate de ofiţeri în ,,armata,, bancherului Viorel Ţopa şi a ,,pilotului,, Victor Ţopa: Sergiu Mocanu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Bogdan Ţârdea, precum şi caporalii-blogheri care mă atacă zi şi noapte doar pentru că nu-l accept pe prietenul de meserie al lui Viorel şi Victor Ţopa, patronii Jurnal TV, adică pe V.Filat, din nou, în funcţia de Prim-ministru. Domnule Cheianu, e adevărat că sloganul Partidului Liberal în alegerile din toamna anului 2010 a fost „Toţi pentru Europa, Europa pentru toţi!”, dar aceasta nici pe departe nu înseamnă, stimaţi apărători ai lui V. Filat, „Toţi pentru corupţie, contrabandă şi trădare, Europa pentru hoţi!”. Ceea ce faceţi voi, cei nominalizati, în unele emisiuni şi pe blogurile jurnal.md demonstrează cu lux de amănunte că lucraţi pentru hoţii Ţopa, care pe dreptate au fost judecaţi (la acest subiect voi reveni) şi sunt în strînsă legătură cu fostul prim-ministru Vlad Filat. De ce? E simplu de înţeles: şi unul, şi ceilalţi doi sunt din acelaşi aluat; şi Viorel Topa, şi V.Filat au folosit Banca de Economii în interesul lor, numai că V.Ţopa este fugar pentru că a fost judecat, iar V.Filat se vrea din nou prim-ministru, crezînd că această funcţie, poate, îl va salva. Posibil, doar pe un timp, fiindcă cei care încalcă grav legea, mai devreme sau mai tîrziu, indiferent de funcţie, sunt traşi la răspundere penală. Exemple nu vă dau, pentru că le cunoasteţi.
Domnilor intelectuali, luptători pentru adevăr şi dreptate, patrioţi ai neamului, stiţi că multă lume se întreabă, de ce „intelectuali şi patrioţi” ca Domniile Voastre – Constantin Cheianu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Sergiu Mocanu şi alţii, în loc să luptaţi împotriva trădătorilor, corupţiei, contrabandiştilor, hoţilor şi sărăciei, luptaţi împotriva mea, de parcă aţi fi agenţii FSB-lui rus! Sau poate eu greşesc, nu sunteţi doar slugile lui Viorel Ţopa şi Vlad Filat, ci, posibil, şi agenţii Moscovei? Doar se vede cu ochiul liber că Vlad Filat a trădat interesul european al Republicii, integrarea europeană, pentru care ,,pledaţi”, poate, doar de ochii lumii. Şi asta pentru ca să fiţi credibili în faţa telespectatorilor şi cititorilor, atunci cînd îi spălaţi de toate păcatele pe şefii voştri V. Ţopa şi V. Filat. De ce nu sunteţi deranjaţi măcar câtuşi de puţin de faptul că V. Filat a trădat în favoarea Rusiei interesul european al Republicii Moldova?

Explicaţi-mi, vă rog, mie şi tuturor celor care vă ascultă / vă citesc, de ce preşedintele PLDM Vlad Filat a denunţat acordul AIE 2 în data de 13, la ora 13, anul 2013, dată care, de altminteri, coincide cu data primelor deportări din 1941, 13 iunie? Sau poate nu sunteţi de acord că data de 13 iunie reprezintă începutul nimicirii românilor şi înlocuirea lor cu ,,fraţi,, aduşi din Ural, din toata Rusia, cu sutele de mii, pentru a schimba componenţa etnică şi a ne impune limba rusă ca limbă maternă; că data de 13 iunie este o dată neagră a românilor moldoveni, care locuiesc între Prut şi Nistru?

Cum explicaţi faptul că fratele meu, Gheorghe Ghimpu, a fost judecat tot în data de 13 şi a murit tot pe data de 13, la ora 13? O simplă coincidenţă, ziceţi… şi de aceea vă faceţi că nu observaţi trădarea de către V. Filat a interesului nostru european în favoarea Rusiei, anume în anul Summit-ului UE de la Vilnius; trădare, care nu se deosebeşte cu nimic de trădarea din 1999, produsă (şic!) tot în preajma Summit-ului UE care s-a desfăşurat la Helsinki. Doar stiţi bine că anume la acel summit s-a decis lărgirea Uniunii şi astfel, în 2004, zece (10) state au devenit membre UE, iar R.Moldova a rămas în continuare în ,,braţele,, imperiului rus. De ce aţi luat apă în gură şi nu comentaţi acţiunile prim-ministrului în exerciţiu; dar şi ale altor colegi de-ai săi, auzite de toată lumea din convorbirile telefonice? De ce nu vorbiţi despre un miliard şi jumătate de lei de la Banca de Economii, sumă egală cu ajutorul (grantul) oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova? De ce nu vorbiţi despre cei 400 mii de Euro, care au fost daţi ilegal de către ministrul Finanţelor, membru al PLDM, lui Petru Sandulache, tot membru PLDM, şi bănuiesc că nu din propria iniţiativă, ci la ordinul lui Vlad Filat? De ce nu vorbiţi despre convorbirile telefonice ale Prim-ministrului VLAD FILAT cu şeful INSPECTORATULUI FISCAL NICOLAE VICOL, CARE EXECUTA TOATE ORDINELE ,,ŞEFULUI,, ÎN CONSTRÎNGEREA AGENŢILOR ECONOMICI CARE NU ACCEPTAU SĂ DEVINĂ MEMBRI PLDM, CARE ÎN BAZA ALTUI ORDIN A ÎNCEPUT ,,ÎNVERZIREA REPUBLICII”, DE PARCĂ RM SE AFLĂ ÎN PUSTIUL CARACUM? DE CE TRECEŢI SUB TĂCERE PROBLEMA CELOR DOUĂ MAŞINI: PRIMA CUMPĂRATĂ PENTRU GENEVA DE UN BUSSNESMEN, CARE SE PLIMBA CU NUMERE DIPLOMATICE PRIN MOSCOVA? ŞTIŢI VOI CINE SE AFLĂ ACOLO, IAR ÎNAFARĂ DE ACEASTA ÎL PLIMBĂ PE PREMIER CU AVIONUL PRIN TOATĂ LUMEA! CUM CREDEŢI, DOAR PENTRU FAPTUL CĂ ESTE ,,PRIMUL”? NU CRED ŞI N-AR STRICA SĂ VĂ INTERESAŢI DACĂ N-A PRIMIT CUMVA ŞI ,,ŞEFUL,, AVIONULUI UN CREDIT CU O DOBÎNDĂ BUNIŞOARĂ DE LA BANCA DE ECONOMII. A DOUA ESTE MAŞINA ,,MIŞTO,, A ŞEFULEŢULUI N.VICOL, CARE, SE VORBEŞTE PRIN LUME, VĂ PLIMBĂ DES PE VOI, CA SĂ NU RAMÎNEŢI SUPĂRAŢI CĂ DOAR ,,ŞEFII” VOŞTRI SE PLIMBĂ CU MAŞINI ,,MIŞTO” ŞI AVIOANE.
De ce nu vorbiţi despre falsificarea legii cu privire la „cazinouri” de către Veaceslav Ioniţă, care a adus un prejudiciu statului de 6 milioane lei şi este o mare ruşine nu doar pe plan naţional, ci şi pe plan internaţional hapsînia preşedintelui comisiei parlamentare V.Ioniţa, care s-a încumetat cu o obrăznicie nemaivăzută să pună la semnat pe masa Preşedintelui Parlamentului şi Preşedintelui interimar al Republicii o lege, care nu corespunde votului deputaţilor. Sau fapta lui V.Ioniţa tot face parte din multiplele scenarii ale FSB-ului rus de a mă compromite pe mine şi Partidul Liberal, al cărui Preşedinte sunt? Altfel, cum să înţeleg decizia Prim-ministrului V.Filat care, după ce a sesizat personal Preşedintele Parlamentului, adică pe mine, a tăinuit acest caz, aflînd adevărul prin răspunsul lui V.Ioniţa, care nu a avut dreptul să-i răspundă, fiindcă sesizarea a fost adresată de către Prim-ministru Preşedintelui Palamentului, adică mie, şi nu lui V.Ioniţă… Nu este aceeaşi tăinuire ca şi în cazul incidentului din Pădurea Domnească, pe care V.Filat l-a politizat la maximum pentru a distruge AIE-2?
De ce nu vorbiţi / nu scrieţi despre dosarele penale intentate de CNA pentru faptul, că V. Filat şi unii din echipa sa terorizează agenţii economici de la care au luat maşini, apartamente, rochii de mireasă (!!!) şi multe alte obiecte scumpe în modul cel mai banditesc, în stil răchet, de culoare verde, dar la nivel de stat, pentru că V.Filat să facă cadouri familiior sărace sau campionilor sportivi în văzul lumii, arătînd astfel ce bun şi grijuliu Prim-ministru are Republica Moldova!!!

De ce nu scrieţi / nu vorbiţi despre Viorel Ţopa, patronul Jurnal TV, adică şeful vostru, care a deposedat de 11 milioane de lei buzunarele cetăţenilor care şi-au depus banii în Banca de Economii, fiind condamnat la 8 ani de închisoare cu încasarea de la el a 4,7 milioane, sumă de care a fost prejudiciată Banca de Economii? De ce nu procedaţi la fel în cazul lui Victor Ţopa, care la fel în mod banditesc a preluat acţiunile unor acţionari ai băncii ,,Victoriabank”, fiind legal condamnat la 10 ani privaţiune de libertate. De ce nu spuneţi adevărul, ci, din contra, apăraţi interesele unor criminali care au furat banii oamenilor? Şi asta doar pentru că doriţi să aveti un os (loc) de muncă în continuare? Cum puteti accepta să mîncaţi / să hrăniţi familiile din bani murdari, cu ce vă deosebiţi de şefii voştri – V. & V. Ţopa?

De ce m-aţi pus, la comanda lui V. Filat şi a prietenilor lui, V.&V. Ţopa, în ,,buzunarul,, lui V. Plahotniuc, doar ca să fiţi voi credibili? Degeaba, toate au un sfîrşit. În timpul apropiat voi prezenta documentele care confirma infracţiunile Ţopilor. Şi, ca să nu spuneţi ca „aia care apucă prăjina” precum că „mi le-a dat V.Plahotniuc”, vă spun acum: le am de la cetăţenii, care au suferit în urma acestui raider, făcut de şefii vostri, Viorel şi Victor Ţopa.

Aceşti pătimiţi au fost în audienţă la mine pe cînd eram Preşedintele Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii, cu mult înainte de a fi judecaţi. Apropo, a fost şi Viorel Ţopa, adus de mânuţă de Val Butnaru, care m-a rugat să-l ajut în lupta cu V. Plahotniuc. Ştiti ce i-am răspuns? Împreună aţi prejudiciat acţionarii, fiind un timp prieteni de bancă, tot voi lamuriţi-vă între voi, eu nu mă implic în reglări de conturi, litigiile le rezolvă organele abilitate. Lui Val Butnaru i-am mai spus ceva, dar se vede că a uitat.
De ce nu-i amintiţi lui V. Filat de data de 13 sau vă liniştiţi cu gîndul că ,,sărmanul” de el, nu a ştiut ce-i cu data de 13 în istoria noastră? Ar fi imposibil de crezut, doar cu toţii ştim, că V. Filat, devenind Prim-ministru, nu a continuat condamnarea deportărilor şi comemorarea celor care au murit în Siberia pe data de 6 iulie, aşa cum a avut loc începând cu anii 90, ci pe 13 iunie; şi asta nu pentru continuitate, ci ca să fie ,,a la Filat”, aşa cum îi place lui să nege totul; dar cel mai important, să creadă lumea că viaţa a început de la el, nu de la Dumnezeu.
De ce nu-l întrebaţi, care-i motivul netransparenţei granturilor europene şi cine-i omul responsabil de gestionarea lor?
Cine este Ion Rusu pentru Prim-ministrul în exerciţiu şi de ce au cîştigat doar firmele lui licitaţiile anunţate de Ministerul Sănătăţii ce ţin de procurarea tuburilor cu oxigen?

În fine, de ce nu scrieţi/vorbiţi despre denunţarea acordului AIE-2 şi cui îi revine responsabilitatea pentru acest lucru? Mai importantă temă decât aceasta nu văd să fie pentru Republica Moldova. Toţi vor AIE-3, dar nimeni nu a pătruns în esenţa denunţării precedentului acord. Dacă eu, Mihai Ghimpu, aş fi denunţat acordul, cred că mi s-ar fi cerut să plec în general din politică, cu proteste non-stop în faţa sediului PL. Este oare V.Filat în afara acestor cutume nescrise ale mass-mediei sau suntem în faţa unei conjuraţii a tăcerii, domnilor Cheianu, Bogatu, Negru, Mocanu & Company?
Punem punct, deocamdată, nu fără a vă răspunde, de ce fracţiunea PL, şi nu doar eu, nu poate vota, chiar să vrea, pentru V.Filat, indiferent de cîte ori va fi înaintat de către Preşedintele N.Timofti.
Motivul principal:
1) Trădarea interesului european al Republicii Moldova în favoarea Rusiei în preajma Summit-ului de la Vilnius, exact ca şi trădarea din 1999 în preajma Summit-ului de la Helsinki;
2) Integrarea Europeană nu se va produce în aceşti doi ani de mandat care au rămas şi numirea din nou a lui V.Filat înseamnă “La revedere, Europa!”, deoarece el a compromis Alianţa şi o va compromite, sunt sigur, şi în continuare, fiindcă la sigur face parte din scenariul FSB-ului rus; altfel, viitoarele alegeri sunt ca şi pierdute. Odată cu pierderea alegerilor, moare şi AIE-3, iar vectorul european devine vector Euroasiatic. Voi întelegeţi foarte bine acest lucru!!!
Aşadar, singura cale pentru a continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova rămîne ,,dragi prieteni”, un alt candidat la funcţia de Prim-ministru, înaintat de PLDM, iar V.Filat trebuie să facă un pas înapoi, desigur dacă îi permit ,,şefii”. Eu consider că trebuie să-l facă. Astfel, va demonstra că i-a mai rămas măcar o fărâmă de sentiment faţă de acest multpătimit popor, pe care voi, chipurile, ,,îl iubiţi” mai mult decât mine.

P.S. Interesantă logică aveţi voi, cei, care mă atacaţi zi şi noapte din toate colţurile, de pe toate „acoperişurile”:
Pe de o parte, Mihai Ghimpu este considerat ,,duşman al Rusiei”, ţară, care ne-a ocupat şi 200 de ani ne tratează ca pe nişte sălbatici; vrea să ne facă ,,gospodari” cu forţa şi să ne ţină la curtea lor pentru totdeauna, în mizerie şi sărăcie, departe de valorile umane, pentru ca la timpul potrivit să ne ocupe din nou, de astă dată nu cu tancurile, ci prin votul democratic al cetăţenilor. Şi lucrul ăsta îl vor face nu fără ajutorul ,,pragmaticilor” de alde voi!
Pe de altă parte, Mihai Ghimpu este şi ,,duşman” al propriului popor! De ce, cine-i cointeresat, nu cumva cei, care m-au declarat ,,duşman al Rusiei”? Şi atunci, permiteţi-mi să vă întreb, voi cu ale cui interese sunteţi: cu ale Rusiei sau cu ale Republicii Moldova?
Înainte, multstimabilii noştri „pragmatici”, că ,,înainte era mai bine”!!!

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.