Externe

„Mă tem că Scholz are legătură cu Moscova”. Un politilog a explicat de ce Germania nu furnizează Ucrainei armament greu și dacă demisia cancelarului este posibilă

Cancelarul german Olaf Scholz găsește din ce în ce mai multe argumente pentru a nu furniza arme grele Ucrainei, a declarat politologul german Serghei Sumlenny.

„Scholz spune lucruri care nu au nimic de-a face cu acțiunile sale. Dacă nu ar fi un politician, ci un om de afaceri, aș spune că doar minte. Întrucât este politician, voi spune că vorbește cu prudență. El spune ceva din care orice persoană poate trage orice concluzie”, crede Sumlenny.

Unul dintre argumentele lui Scholz, explică politologul, este teama că furnizarea de arme grele la Kiev ar însemna participarea Berlinului la război și, prin urmare, Rusia ar putea lovi Germania.

Este o prostie absolută, pentru că toți partenerii NATO ai Germaniei furnizează arme grele, inclusiv tancuri, artilerie, apărare aeriană etc. Urmând logica lui Scholz, acest lucru transformă aceste țări NATO în participanți la război. Dacă Rusia lovește Slovacia sau Polonia sau Statele Unite, atunci Germania, ca țară NATO, va trebui în continuare să lupte împotriva Rusiei”, crede Sumlenny.

Întrebat de gazda postului de radio de ce cancelarul german face asta, politologul a răspuns:

„Mă tem că este doar legătura lui Scholz cu Moscova”.

Totodată, politologul nu exclude posibilitatea ca Scholz să demisioneze, dar cu condiția ca scandalurile să primească un argument puternic.

„Dacă apar documente acum că a primit personal niște bani de la Moscova, probabil că îl vor da afară”, a sugerat Sumlenny.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *