Politică

Macron în Chișinău. Moldova va împrumuta 15 milioane de la Franța, Parisul vrea să ajute cu zeci de milioane domeniul apărării

Guvernele Moldovei și Franței vor semna, astăzi, 3 acorduri importante pentru R. Moldova, inclusiv un acord privind împrumutul de 15 milioane de euro pentru țara noastră.

“Este vorba despre Convenția cu privire la evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale așteptată de oamenii de afacri din Moldova și Franța. Acest acord ne va ajuta să atragem mai multe investiții în R. Moldova. Al doilea este acordul privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare.

Prin acest acord lansăm oficial cooperarea pentru dezvoltare pe care am inițiat-o anul trecut. Al treilea acord vizează aprobarea unui contract de credit de 15 milioane de euro din partea Agenției Franceze pentru dezvoltare pentru țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, cu sprijinul Agenției Franceze va fi reabilitat și reparat tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni.

“Apreciem acest sprijin bugetar în această perioadă complicată pentru noi. Programul de creditare va sprijini aproximativ 3.600 de locuri de muncă timp de 5 ani”, a mai menționat Sandu.

40 de milioane pentru apărare

Moldova va primi 40 de milioane de euro pentru a-și întări domeniul apărării și securizare a teritoriului.

Potrivit lui Emmanuel Macron, banii care urmează să fie acordați Moldovei vor dubla bugetul pentru întărirea securității de apărare a țării, chiar dacă statutul de stat neutru este indicat în Constituției, transmite Știri.md.

Macron spune că acest lucru trebuie consolidat, ca rezultat al războiului din regiune, care afectează prioritar țările din prima linie, din care face parte Republica Moldova.

Amintim că, Emmanuel Macron a fost întâmpinat astăzi, 15 iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și oficiali din cadrul instituției prezidențiale.

Acesta a ajuns la Chișinău cu o aeronavă Airbus A330 al Armée de l’aire, iar de la aerogară a fost dus la Reședința de Stat cu un Mercedes-Benz S-Class S 350 d 4MATIC cu numere de înmatriculare moldovenești.

Coloana președintelui francez includea în jur de 15 mașini.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *