Social

MAEIE: Moldovenii din Fâșia Gaza vor fi evacuați prin punctul de trecere cu Egipt

Persoanele care intenționează să părăsească Fâșia Gaza, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, s-au adunat la punctul de trecere cu Egipt – Rafah.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) aceasta e singura opțiune de evacuare și, în prezent, mai mulți moldoveni sunt în așteptare în sudul Fâșiei Gaza, transmite Știri.md.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov, declară că „evacuarea va fi foarte agitată și haotică, fiindcă până acum nimeni nu a reușit să-și evacueze cetățenii și aceștia o să fie mulți”.

„În același timp, așteptăm mesaje oficiale din partea Egiptului ca să deschidă trecerea pentru a putea comunica cetățenilor să se deplaseze în siguranță către punctul de trecere”, precizează purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov.

Mai mult, odată ce punctul de trecere va fi deschis, funcționarul consular al Republicii Moldova se va deplasa spre Rafah. „Acolo vor fi eliberate titlurile de călătorie pentru persoanele care nu dețin pașaport. Acest lucru va facilita tranzitul lor către Cairo și, ulterior, către Moldova”, a mai adăugat Zaharov. 

Până la această oră încă nu se cunoaște câți cetățeni din Republica Moldova se află în Fâșia Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *