ROMÂNIA

Maia Sandu candidează la președinția României în tandem cu un PNL-ist. Propaganda Kremlinului agită spiritele peste Prut

Unul dintre cele mai populare organe de presă din Rusia, subordonat intereselor propagandistice ale regimului de la Kremlin, publică o pseudo-analiză despre situația politică din Republica Moldova, încercând să agite spiritele peste Prut, notează Ziarele.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-ar pregăti să candideze la alegerile prezidențiale din România din 2024. Conform planului românilor, în acest fel, se va crea un stat comun se va realiza unirea. Asta va distruge Moldova, scrie tabloidul pro-Kremlin Pravda.

Potrivit publicației, “această propunere pare a fi susținută și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de fostul premier român, Victor Ponta”. „La întrebarea jurnaliștilor dacă PSD și PNL vor susține candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România din 2024, Ciolacu a răspuns că nu a existat nicio discuție pe această temă în cadrul coaliției și că „a ne dori e una, dar realitatea este alta”.

“Dezbaterea pe această temă este în creștere în România. Fostul premier Victor Ponta nu exclude ca Sandu să devină președintele României”, continuă publicația rusă.

Pravda încearcă să inducă ideea că președintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a consultat cu agențiile de informații românești și americane.

„La începutul lunii ianuarie, președintele Republicii Moldova a efectuat o vizită privată neoficială la Oradea, fieful liderului PNL, Ilie Bolojan. Există opinia că la alegerile din 2024 va forma un tandem cu Sandu în calitate de viitor premier, creându-se astfel premisele unirii României cu Moldova“.

Se mai relatează că în cadrul acestei vizite, Sandu s-a întâlnit cu reprezentanți ai serviciului român de informații și „alte structuri speciale din alte țări”. „Adică, undeva în laboratoarele democrației românești imaginare, a început un joc în care influența UE a scăzut, în timp ce a SUA a crescut. Statele Unite dictează menținerea unei zone de instabilitate în apropierea granițelor ruse.

Pentru a face acest lucru, este necesar să se declare Moldova parte a României, sau cel puțin a „lumii românești”. Acest lucru se face deja. Sandu este etnic român, cetățean al acestei țări (deci poate candida la președinție), partidul ei are majoritatea în parlamentul moldovenesc (poate decide asupra unei uniuni acolo)“, își continuă tabloidul raționamentul.

Pravda o citează pe senatoarea Diana Șoșoacă care a spus că Sandu „și-a vândut țara lui Soros”, a început să înarmeze armata și s-a îndreptat spre apropiere de NATO. “Asta înseamnă război. De ce are nevoie NATO de Republica Moldova, dacă nu să o tragă în conflict?” a spus senatoarea într-un interviu la TV6.

După cum a spus deputatul moldovean Bogdan Țîrdea, românii mizează pe repetarea actului istoric din anul 1859, când Țara Românească l-a ales domnitor pe moldoveanul Alexandru Ioan Cuza, ceea ce a dus la unirea Țării Românești și a Moldovei și la crearea statului român.

“Ei vor să realizeze astfel unirea. Ei văd că Rusia este undeva departe, la Soledar, Ugledar și așa mai departe. Să folosim acest moment pentru a smulge Republica Moldova, de sub influența Rusiei, deși este sub controlul Statelor Unite de mult timp”, a spus Țîrdea.

„Dar nu va funcționa cu toată Moldova, doar o „bucată”, deși intențiile uniunii pot fi luate „destul de în serios”, a mai spus politicianul.

„Implementarea planurilor românești vor duce la secesiunea Găgăuziei și la consolidarea statutului de stat suveran pentru Transnistria cu aderarea ulterioară la Federația Rusă, mai ales dacă până în 2024 Rusia rezolvă cu Ucraina“, scrie Pravda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Pana in decembrie 2024 mai trebuie sa se tertermine un razboi si poate se rezolva si problema Transnistriei si a Gagauzeriei, dar ca Maia va castiga alegerile prezidentiale din Romania nu prea cred.
    Si asta pentru ca nu are OK-ul american. Unchiul Sam nu poate risca sa destabilizeze si Romania intr-un moment cand sunt presiuni sociale in tara.
    Maia va trebui sa-si gaseasca alt job dupa terminarea mandatului curent..

  2. Dar poate rusilor urmatoarea varianta le-ar placea mai mult: o maritam pe Maia Sandu cu Putin! Ca in evul mediu. Si astfel, RSSM se alipeste iar la sanul mumei ruse, ceea ce, intre noi fie vorba, i-ar ferici si pe foarte multi moldoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *