Politică

Maia Sandu: „Condamn cu fermitate distrugerea barajului Nova Kkhovka din această dimineață”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a condamnat cu fermitate distrugerea barajului hidrocentralei Kakhovka din regiunea Herson, Ucraina, aruncat în aer în dimineața devreme a zilei de 6 iunie.

„Condamn cu fermitate distrugerea barajului Nova Kakhovka în această dimineață. Viziunea Rusiei asupra infrastructurii critice echivalează cu crime de război. Suntem pregătiți să oferim asistență ca răspuns la inundații și să sprijinim eforturile de atenuare a impactului”, a scris Maia Sandu într-un mesaj pe pagina sa de Twitter. 

Rusia a aruncat în aer barajul Kakhovka din sudul Ucrainei pentru a împiedica forţele ucrainene să traverseze râul Nipru, a declarat marţi, 6 iunie, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului militar din sudul Ucrainei.

Vă amintim că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a convocat marţi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională pentru a discuta despre această situaţie. Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea oamenilor din zonele de risc şi asigurarea apei potabile în toate oraşele şi satele care au fost alimentate cu apă din lacul de acumulare.

La rândul lor, autorităţile locale din regiunea Herson aflată sub ocupaţie rusă au instituit stare de urgenţă în oraşul Nova Kahovka. Aceştia le-au spus oamenilor să fie pregătiţi de evacuare.

Există puncte de trecere limitate peste râul Nipru. Ucraina deţine malul drept, la nord, în timp ce Rusia continuă să ocupe malul stâng şi sudul regiunii Herson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *