Politică

Maia Sandu, despre protestul de duminică, organizat de Partidul Șor: O să am o întrebare, cine le finanțează, de unde vin banii

Duminică, 19 iunie, reprezentanții și simpatizanții Partidului ȘOR au planificat un alt protest în centrul Capitalei, șefa statului, Maia Sandu susține că ar avea întrebări la capitolul „finanțare”. Acesta a precizat că Republica Moldova este o țară liberă și democrată unde orice poate protesta, însă întrebarea este „cum se finanțează aceste proteste”, scrie TV8.

„Am citit și eu în presă despre aceste proteste. Suntem o țară liberă și democratică, în care oamenii sunt în drept să organizeze aceste proteste. Bineînțeles, cu respectarea legislației, fără să creeze situații de tensiune sau de risc pentru cetățeni. O să am o întrebare la modul cum se finanțează aceste proteste și cine le finanțează, și cât de transparentă este finanțarea și de unde vin banii. Deci, aici, o să am o întrebare”, a declarat Maia Sandu.

„Noi întotdeauna știm că există asemenea riscuri. Eu nu am informații despre posibile destabilizări în această duminică, la acest protest, dar instituțiile statului, instituțiile de ordine trebuie să fie la datorie și să prevină orice intenție. Iar organizatorii trebuie să știe că își asumă responsabilitatea”, a mai adăugat ea.

Vă amintim că duminică, 19 iunie, reprezentanții Partidului ȘOR au anunțat că va avea loc „o mișcare civică”, în Piața Marii Adună Naționale din Chișinău, la ora 17:00.

Facebook
Instagram

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *