Actualitate

Maia Sandu, despre rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din Ucraina: Vă felicit pentru mobilizare și votul clar împotriva corupției

Astfel, premierul a ținut să îi felicite pe ucraineni pentru mobilizare și „votul clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național”.

„Îl felicit pe domnul Președinte Volodymyr Zelensky cu rezultatul covârșitor obținut în alegeri de formațiunea de care este susținut. Este o mare responsabilitate să primești încrederea atâtor oameni și îi doresc domnului Președinte și partidului care îl sprijină multă forță și perseverență în promovarea unei agende reformatoare pentru cetățenii ucraineni”, se mai menționează în mesajul Maiei Sandu.

Potrivit rador.ro, partidul noului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a obţinut rezultate mult peste rivalii săi în alegerile parlamentare, deşi nu a reuşit să obţină o majoritate absolută. Aproape o treime din voturi au fost numărate până în prezent. Cea mai probabilă opţiune pentru un partener de coaliţie al partidului Slujitorul Poporului ar fi Vocea, condus de cea mai cunoscută vedetă rock a Ucrainei, Sviatoslav Vakarciuk.
 
Alegeri Parlamentare în Ucraina: Partidul lui Zelenski a obținut 43,9% din voturi / Prioritățile președintelui: Finalul războiului din est și curățarea țării de corupție

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *