Politică

Maia Sandu: R. Moldova va depune eforturi financiare pentru a construi o armată modernă și dotată (FOTO)

Maia Sandu spune că Republica Moldova trebuie să investească mai mult în forțele sale armate, chiar și în condițiile în care este un stat neutru. Președinta Republicii Moldova a subliniat că țara are nevoie de o armată funcțională și modernă, capabilă să răspundă provocărilor timpului.

„O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice serioase pentru a construi o armata profesionistă, modernă şi dotată”, a declarat Maia Sandu, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la fondarea Marelui Stat Major al armatei naţionale.

„Avem război chiar la graniţa noastră, deci înţelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre de consolidare a forţelor sale armate”, a menţionat ea.

Cu această ocazie, Maia Sandu a oferit mai multe distincţii ofiţerilor şi specialiştilor din cadrul Marelui Stat Major şi a vizitat baza militară nr. 142, care găzduieşte spaţiile de locuit şi complexul sportiv în care se pregătesc soldaţii armatei naţionale.

Miercuri, 27 aprilie, a fost şi Ziua drapelului de stat în Republica Moldova, care a fost de asemenea marcată de autorităţile de la Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Da doamne mintea moldovanului cea de pe urma.Numai ca porcul nu se ingrasa in ajun… Trebuia de facut asta pina acum.Nu avea tara bani ? Intrebati procurorii si judecatorii corupti care au distrus tara,unde-s banii… Ei au facut timp de 30 de ani ca in tara asta sa dainuie mafia si sa se fure tot… Din pacate,vad ca nici acum cind avem o guvernare integra nu se poate de pus la punct sistemul corupt al justitiei.Ce asteptati ,colaci ?

    1. Și cine trebuia să facă? Eu până la 34 de ani nici n-am fost să votez nici primari, președinți sau parlamentari. Pur și simplu nu exista oameni integri. În primii 18 ani aveam doar comuniști și profitori de idealuri românești. Apoi am avut hoți și oameni ca Ghimpu care punea condiții să voteze legea cu șanse egale chiar dacă de ea depinde Acordul de Asociere și eliberare de piața rusească.

      Între timp societatea sa maturizat și majoritatea își dorește oameni integri pe care să se poată baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *