UE / Nato

Maia Sandu se încurcă în explicații. Nu vrem în NATO pentru că așa vor moldovenii care sunt dezinformați de propaganda rusă

Președintele Maia Sandu susține că aderarea Republicii Moldova la NATO poate avea loc doar în condițiile în care cetățenii vor lua astfel de decizie.

Totodată, șefa statului a precizat că întrucât la moment părerea moldovenilor este foarte mult influențată de dezinformarea și propaganda rusa, autoritățile depun toate eforturile pentru a asigura pacea și stabilitatea tarii noastre în condițiile actuale.

Maia SANDU: “Acest lucru trebuie să și-l dorească cetățenii, pentru că asta înseamnă schimbarea Constituției și acesta este un lucru care necesita o decizie a tuturor cetățenilor sau a majorității cetățenilor. Ori daca ne uitam astăzi în sondaje vedem nu exista astăzi sprijin pentru schimbarea neutralității din Constituție și repet că putem să discutam mult despre care sunt motivele acestei percepții, dar iată că în Finlanda, până că Rusia să atace Ucraina, marea majoritate a cetățenilor credeau că este bine să se bazeze pe propriul sistem de apărare, iată a venit războiul, oamenii s-au speriat și au decis că nu mai este suficient să se apere cu propriul sistem și de asta au aderat la Alianță NATO.

Noi ne bazam pe ceea ce cred cetățenii și pe ceea ce își doresc cetățenii, chiar daca uneori aceasta decizie este influențată prin dezinformare și prin propaganda. E opțiunea cetățenilor Republicii Moldova și astăzi avem o situație și ne conducem de aceasta situație, dar în același timp facem toate eforturile așa în cât Republica Moldova, cetățenii ei să se simță în siguranță.”

Să înțelegem că Maia Sandu și PAS nu vrea aderarea la NATO, pentru că așa vor cetățenii care sunt mințiți de propaganda ruseasc.

Dacă anume așa stau lucrurile de ce PAS și Maia Sandu, având controlul asupra majorității mass-media din țară, nu organizează o campanie de informare în legătură cu avantajele aderării la NATO?

Ce o oprește pe Maia Sandu să demonteze dezinformarea și propaganda?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Oricum RM nu va intra in UE nici in urmatorii 20 de ani, dar moldovenii trebuie sa inteleaga ca intrarea in nato e obligatorie inaintea intrarii in UE. Finlanda si suedia au fost cazuri aparte, economii puternice, nu ca RM. In continuare in RM e plin de rusofili, antieuropenism si antiromanism..

  2. Ar fi mai bine ca ”timpul” sa nu dezinformeze populația și sa interpreteze necarturar cele spuse de Președinte.

  3. Politicienii, tot politicieni, de dragul voturilor fac compromisuri care nu duc nicăieri. Dacă sub propaganda Moscovei nu înțeleg nici acum că neutralitatea te lasă fără apărare, atunci, degeaba s-au băgat în politică. Politicienii pro europeni trebuie să-și miște fundurile în colectivități: cartiere, sate, cătune, în care să le explice oamenilor ce înseamnă intrarea în UE și NATO. Dacă mai șovăie mult, odată îi găsim pe ruși pe malul stâng al Prutului…

  4. Maiei Sandu i se pot reprosa multe, dar nu ca ar fi proasta. Ea vede clar care este REALITATEA in propria ei tara, nu viseaza cai verzi pe pereti, precum alde Simion si alti nostalgici nationali. Iar realitatea este ca oamenii din RM, spre deosebre de ea, in mare masura sunt literalmente prosti. Cine nu ma crede, sa binevoiasca a calatori si face sondaje de opinie in toate zonele tarii. Nici macar nu trebuie sa mearga in Gagauzia – de Transnistria nu are oricum rost sa discutam – sa afle cum ticaie Pobeda ruseasca in mintile autohtonilor, mai ruseste decat a ticait acum 50 de ani in mijlocul Moscovei. Maia Sandu a realizat, probabil, ca anumite creiere nu pot fi reprogramate, fiind pierdute pentru totdeauna. Daca atrocitatile rusilor din anii 40-50 in RM, daca situatia economica dezastruoasa la care au dus RM de atunci si pana nu de curand, daca atrocitatile pe care le comit actual in Ucraina nu reusesc sa schimbe mentalitatea multora – ce anume ar mai putea-o schimba? Deci ce rost are NATO, daca RM iubeste rusii?

    1. Suntem într-o dilemă cu Basarabia, e pământ românesc și o luăm prin metoda vii sau te iau?;))
      Sau îi respectăm suveranitatea și o lăsăm liberă și închidem rezervorul fiindcă aruncăm aiurea banii pe fereastră?
      Pentru că, realitatea este cea prezentată de Dvs, 84% dintre basarabeni și români majoritari sunt minoritari la intențiie de unire cu România și la drumul european.
      Sincer, eu am teamă că rușii vor ocupa într-o noapte Moldova și atunci va fi totul iremediabil pierdut…

      1. Noi, romanii, nu ne putem uni cu pamantul, oricat a fost de romanesc, fara a ne uni si cu oamenii de pe el. Insa unirea cu oamenii nu poate porni de la noi, in prima instanta, ci de la ei, pentru ca a se uni cu niste zombizati este o nerozie. Ei trebuie sa se destepte din somnul cel de moarte – noi nu l-am dormit niciodata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *