Internațional

Manchester | Toate victimele au fost identificate

După atacul de la Manchester Arena, Charlotte Campbell nu şi-a mai găsit fiica de 15 ani. O zi întreagă a cautat-o, a sunat la toate instituţiile, a făcut apel la oameni să ia legătura cu ea, dacă se întâmplă să o vadă.

„Mă gândesc la toate variantele. Că poate va intra pe poartă în orice moment, ca şi cum nu ar şti ce s-a întâmplat. Că poate e în spital undeva şi are nevoie de mine, dar nimeni nu ma caută pentru că nu ştiu cine este. Sau că a murit”, spunea femeia în orele de după atac.

Cel mai negru gând al femeii: Olivia a murit în atac. Înainte să înceapă concertul, fata i-a trimis un SMS mamei şi i-a spus că se simte incredibil şi că o iubeşte.

Kelly Brewster avea 32 de ani şi s-a dus la concert cu sora şi nepoata sa. Când atacatorul a detonat bomba, cele trei se aflau foarte aproape de el. Kelly şi-a protejat nepoata cu propriul trup şi i-a salvat viaţa. Micuţa de 11 ani şi mama ei au fost rănite şi sunt acum în spital. Kelly Brewster a murit pe loc.

În atacul de la Manchester a murit şi un cuplu de polonezi. Angelika şi Marcin Klis trăiau în oraşul York, din Marea Britanie. Această fotografie a fost făcută chiar în seara atacului, cu câteva ore înainte să meargă să-şi aştepte cele două fiice să iasă de la concert.

„Două tinere, una majoră şi cealaltă minoră, au fost la concert iar părinţii veniseră să-şi ia fetele acasă. Din păcate, am primit vestea că nu au supravieţuit exploziei”, a anunțat ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski.

Mulţi dintre răniţi îşi datorează viaţa celor care au reuşit să le ofere primul ajutor chiar acolo.

„Era o fetiţă acoperită de sânge, părul lung era îmbâcsit, avea sânge pe gură şi pe umeri şi am luat-o în braţe. Încercam să o ţin pe fetiţa aceasta în viaţă. I se tot închideau ochii şi îi vorbeam”, a spus o femeie.

Supravieţuitorii nu pot uita clipele de groază prin care au trecut.

„Din spatele nostru s-a auzit o explozie puternică. Clădire s-a zdruncinat, a venit o rafală de vânt. Parcă era un nor deasupra noastră, ceaţă, praf, era ireal. A fost un haos total. Erau 21.000 de oameni acolo şi unii părinţi au făcut exact ce am făcut şi eu. Şi-au fotografiat copiii cu biletele, iar astăzi unii părinţi doar asta mai au .. ultima fotografie cu copilul lor”, a spus Anne Marie McNally, supravieţuitoare

„Au început să ţipe şi să fugă în jos. Oamenii se urcau unii peste ceilalţi, se împingeau în jos pe scări”, a adăugat Lucy McNally, supravieţuitoare

Nici doctorilor nu le-a fost uşor în noaptea producerii dezastrului.

„Unul dintre cele mai grele lucruri cu care am avut de-a face împreună cu colegii din spitalul pediatric a fost să avem grijă de copii fără să ştim cum îi cheamă, pe care nu i-am identificat. Nu pot să mă gândesc prin ce au trecut părinţii lor”, a explicat doctorul pediatru Peter-Marc Fortune.

sursa: digi24.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *