Internațional

Marea Britanie: Liderul Partidului Laburist exclude un acord de asociere cu naționaliștii scoțieni după alegerile parlamentare

‘Nu sunt interesat de înțelegeri, nu’, a declarat pentru BBC liderul laburist Ed Miliband, întrebat dacă laburiștii ar negocia cu naționaliștii scoțieni după alegeri.

Miliband a exclus deja o coaliție formală cu Partidul Național Scoțian (SNP), care luptă pentru independența Scoției. ‘Doresc să fiu clar în legătură cu acesta. Nici o coaliție, nici o asociere. Resping orice înțelegere cu Partidul Național Scoțian’, a precizat Miliband.

Liderul Partidului Liberal-Democrat britanic, Nick Clegg, a respins de asemenea sâmbătă o eventuală participare alături de naționaliștii scoțieni la guvernul ce va fi format după alegerile parlamentare din 7 mai.

Sondajele de opinie arată în mod constant că nici Partidul Conservator, al premierului David Cameron, nici laburiștii lui Ed Milliband nu vor obține o majoritate absolută a celor 650 de mandate parlamentare în scrutinul din 7 mai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *