Politică

Marea Britanie: Rusia continuă atacurile asupra Odesei, Hersonului și Mariupolului pentru a obține controlul asupra accesului la Marea Neagră

Federația Rusă nu renunță la planurile sale de a ocupa tot litoralul Mării Negre a Ucrainei. Pentru a face acest lucru, rușii lansează atacuri cu rachete și continuă să bombardeze orașele-port Odesa, Herson și Mariupol.

Acest lucru se precizează în rezumatul informațiilor britanice privind situația militară din Ucraina din seara zilei de 4 mai. A fost publicat pe Twitter de Ministerul Apărării britanic.

„Atacuri continue asupra orașelor cheie precum Odesa, Herson și Mariupol subliniază dorința lor de a controla pe deplin accesul la Marea Neagră”, se spune în articol.

Experții subliniază că scopul final al Federației Ruse este de a câștiga capacitatea de a controla rutele maritime de comunicație din Ucraina, ceea ce va afecta negativ economia noastră.

De asemenea, informațiile britanice indică faptul că, în ciuda faptului că operațiunile terestre rusești sunt concentrate în est, loviturile cu rachete continuă în toată țara. Cu ei, invadatorii încearcă să interfereze cu eforturile ucrainenilor de a reface proviziile.

“Deoarece operațiunile rusești au stagnat, ei continuă să atace ținte non-militare, inclusiv școli, spitale, clădiri rezidențiale și noduri de transport. Acest lucru indică disponibilitatea Federației Ruse de a lovi infrastructura civilă în încercarea de a slăbi hotărârea Ucrainei”. declară ofițerii de informații.

Reamintim că trupele Federației Ruse au tras în satele din regiunea Herson toată noaptea de 4 mai , care fuseseră recent eliberate de Forțele Armate ale Ucrainei. Acestea sunt așezări care se învecinează cu districtul Krivoy Rog din regiunea Dnepropetrovsk.

Cu o zi înainte, invadatorii au lansat un asalt terestru asupra Azovstal din Mariupol , dar soldații ucraineni au restabilit sistemul de apărare. Situația de la uzină, unde se ascund militarii și civilii, rămâne critică. În același timp , Federația Rusă a făcut o nouă declarație cinică despre oraș , subliniind presupusa sa capturare completă de către armata de ocupație și „stabilirea unei vieți pașnice acolo”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rusii niciodata nu au avut iesire la Marea Neagra.Pentru a avea aceasta iesire,au cotropit popoare si au pirjolit teritorii imense ca sa obtina iesirea.Acum au luat o noua tactica pentru a obtine iar aceasta iesire.Ei distrug si omoara tot din regiunea iesirii la mare,populatia bastinasa e deportata si vor aduce rusi din Rusia,vor construi alte orase ca sa nu mai poata Ucraina revendica teritoriile ocupate. Politica de fapt e veche,deportarea si denationalizarea populatiei ucrainene si asimilarea noilor teritorii.Le-au reusit acesta metoda cind au ocupat popoarele Siberiei… Sincer,nu cred ca vor reusi.Oricum in viitorul apropiat vor fi nevoiti sa intoarca tot ce au furat de la Ucraina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *