Social

Mărfuri de contrabandă, reținute de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal

Primul caz a fost înregistrat în apropierea orașului Florești, urmare a stopării și verificării unui autoturism, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 27 de ani. La solicitarea inspectorilor Echipelor Mobile, conducătorul auto nu a putut prezenta actele de proveniență a bunurilor transportate, motiv pentru care autovehiculul a fost escortat la terminalul vamal din proximitate pentru efectuarea unui control detaliat. În rezultat, angajații vamali au descoperit, în compartimentul marfar al unității de transport, 218 unități de articole vestimentare și de încălțăminte în asortiment.

În cel de-al doilea caz, inspectorii Echipelor Mobile au reținut, în proximitatea localității Bulboaca, trei tone de legume, fără documente confirmative. Potrivit informațiilor preliminare, marfa a fost adusă din regiunea transnistreană prin eludarea posturilor interne de control, în scopul eschivării de la achitarea plăților vamale aferente.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii încălcărilor depistate și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *