Actualitate

Marina Tauber, în fața președinției: Dodon a instituit un regim banditesc

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR” s-au adunat împreună cu cei ai grupului „Pro Moldova” la intrarea în președinția Republicii Moldova, unde, potrivit informațiilor, este deținut ostatic deputatul Ștefan Gațcan, care cu o zi în urmă a părăsit fracțiunea PSRM, dar a fost sechestrat și impus să depună mandatul.

Deputații Partidului „ȘOR” participă la acțiune, la solicitarea colegilor din Parlament pentru a apăra drepturilor deputaților, ori, prin aceste presiuni sunt afectați toți membrii Legislativului, a menționat secretarul fracțiunii, Marina Tauber.

„Vom face tot posibilul ca dreptatea să învingă și vom lupta pentru drepturile deputaților, pentru că și noi am fost în astfel de situații și cunoaștem ce înseamnă asta”, a menționat Tauber.

Ea a făcut referire la ilegalitățile tot mai mari comise de regimul lui Dodon – descinderea în forță a poliției și agresarea oamenilor la OrheiLand, protestul cu coroane funerare la maternitatea unde lucrează Ștefan Gațcan, atacurile grave și presiunile asupra deputatului. Marina Tauber a numit acest comportament drept „banditesc”, menționând că Dodon nu mai are dreptul moral să se numească șeful statului.

„Politica este politică, dar sunt acțiuni care depășesc orice limite”, a adăugat Marina Tauber.

Amintim că socialiștii au trecut la amenințări directe la adresa deputatului Gațcan, după ce acesta a părăsit fracțiunea. Miercuri, acesta a fost sechestrat într-un birou la Parlament de mai mulți deputați socialiști,. care l-au forțat, potrivit mai multor surse, să semneze cererea de depunere a mandatului. Ulterior ar fi fost dus la președinție .

1 iulie 2020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *