Actualitate

Mark Feighin: Dacă Ucraina ar fi cedat în doar câteva zile, R. Moldova era demult sub şenilele tancurilor ruseşti. „Trebuie să vă mişcaţi spre România”

Fostul deputat în Duma de stat de la Moscova, în anii ’90, dar care a părăsit Rusia relativ recent, după ce autorităţile i-au anulat licenţa de avocat, Mark Feighin susține că „dacă Ucraina ar fi cedat în faţa invaziei ruse în doar câteva zile, aşa cum planifica armata lui Vladimir Putin, Republica Moldova era demult sub şenilele tancurilor ruseşti. Într-un interviu exclusiv pentru TVR Moldova, opozantul rus a declarat că atât timp cât Ucraina este scutul Republicii Moldova, Guvernul de la Chişinău trebuie să-şi consolideze apărarea cu sprijinul Occidentului, dar mai ales al României.

„Sunt sigur că Republica Moldova ar fi căzut următoarea. Dacă le-ar fi ieșit planul cu Ucraina, Republica Moldova ar fi fost cucerită rapid. Nu pentru că moldovenii nu se pot opune, ci pentru că sunt mai puţini, situația geopolitică, geografia este de aşa natură că nu te poţi opune pe termen lung”, a declarat Mark Feighin.

Fostul deputat rus se arată convis că la Kremlin există planuri de readucere a Republicii Moldova în sfera de influenţă a Rusiei, doar că aceste nu pot fi puse în aplicare, intrucât potenţialul Moscovei este secat de războiul declanşat în Ucraina. El crede că, atât timp cât Ucraina ţine piept invaziei din răsărit, Chişinăul trebuie să-şi grăbească integrarea în scutul european, iar principalul aliat în rezolvarea crizei de securitate este România.

„Trebuie să vă mişcaţi spre România. Nu vorbesc de o unire simplă, mecanică, într-o zi, a unui popor divizat. Nu este cazul să forţaţi, dar România trebuie să vă ofere garanţii de securitate, inclusiv militare, având în vedere deschiderea administrației Iohannis. Trebuie să fie modernizată armata, fie şi una mică, dar aceasta trebuie dotată bine cu ajutorul României și al NATO”, a mai spus Mark Feighin.

Fostul politician rus Mark Feighin s-a mutat la Kiev în 2019, dar a devenit celebru după ce consilierul prezidenţial ucrainean Olexandr Arestovici a ales să vorbească, în fiecare seară, despre evoluţia războiului chiar pe canalul de yotube a activistului rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Maica este atât de tare înhămată și înrobită de soros, este atât de întunecată la minte și primitivă în gândire – că Unirea pentru ea și cireada ei de oițe și capre este cea mai urâtă varianță de evoluție. Când pronunți în prezența maicăi cuvântul Unire aceasta are un toc nervos arhievident. În concluzie – maica a fost special parașutată pentru a opri la maxim tendințele de Unire ale majorității populației sănătoase la cap. Dușmanii Unirii sunt în biroul politic al retadaților din pas – mariancik, boleacek, carpa cea limbută ș.a.m.d. Jos junta sorosistă a minirităților sexuale și a dușmanilor familiei sănătoase…

  2. “Trebuie să fie modernizată armata (Rep.Moldova), fie şi una mică, dar aceasta trebuie dotată bine cu ajutorul României și al NATO”

    Vă amintiți celebra tocmeală dintre Dumnezeu și Avraam, prin care Avraam spera că dacă va găsi 50, sau 40, sau 30 sau 20 sau 10 “drepți” în Sodoma, atunci cetatea va fi salvată ?…
    cam asta ar fi și cu “mica armată” a rep. Moldova….vor fi găsiți “drepții” ?……

    1. Mai mulți știuleți de popșoi – pentru a doboră rachetele rușilor… Ma i mult fân pentru a masac președinția ca maica să nu fie violată… Dolboeb.,. Nouă acum ne trebuie o caldare de rahat să ți-o turnîm în cap, coilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *