Actualitate

Medici de pe ambulanță: „Nu am fost NICIODATĂ testat la coronavirus. Nimănui nu-i pasă în ce stare suntem”

„Cadrele medicale nu vorbesc pentru că se tem să fie persecutați la serviciu sau știu că pur și simplu se va arunca cu pietre în ei”, spune un doctor de pe ambulanță, sub protecția anonimatului, informează Europa Libera.

Un medic de pe ambulanță din cadrul Centrului de asistență medicală urgentă a declarat pentru Europa Liberă, sub protecția anonimatului, că medicii de la urgență nu au fost testați până acum intenționat, deoarece există riscul că nu va avea cine lucra. „Nicio persoană din conducere nu a venit la noi și nu s-a interesat de starea noastră de sănătate. Tot ce fac este doar să ne dea indicații prin telefon și chiar să ne ia la rost”, a declarat medicul.

Un al doilea medic de pe ambulanță, solicitat de Europa Liberă, a confirmat și el informația. Nu s-au făcut testări nici măcar după ce a murit de coronavirus colega lor Ecaterina Litvinschi, medic pe ambulanță care a lucrat mai multe zile făcând echipaj cu alți lucrători medicali. „Noi medicii nu am fost testați la Covid-19. Șefii promit că în curând vom fi, dar încă nu se știe concret când!”, a spus al doilea medic.

Europa Liberă: Care este situația cu testarea personalului medical de la urgență, cei care merg la chemări să consulte pacienții?

Medic: „Nu am fost niciodată testat la coronavirus. Nimănui nu-i pasă în ce stare suntem. Important e să lucrăm în draci. Este un abuz strigător la cer! Toți angajații din organizația noastră, Centrul de asistență medicală urgentă, CNAMUP, au făcut testul la Covid-19 și au fost izolați în condiții stricte de carantină, iar noi, medicii de la urgență, nu avem voie să intrăm în clădire – ei se tem să se infecteze pentru că înțeleg că fiecare dintre noi poate fi infectat. Eu și colegii mei credem că testările nu se fac intenționat pentru că, dacă vreunul iese pozitiv, lucrătorul va trebui plasat în carantină. Iar asta nu convine șefilor pentru că nu va avea cine lucra. Noi suntem tratați doar ca forță de muncă. Tare aș vrea ca toți lucrătorii medicali de pe ambulanțe să fie testați și să nu-și bată joc de noi.

Nicio persoană din conducere nu a venit niciodată la noi și nu s-a interesat de starea noastră de sănătate. Tot ce fac este doar să ne dea indicații prin telefon și chiar să ne ia la rost sau să ne monitorizeze de la distanță.”

DEZVĂLUIRILE unei doctorițe de la „Republican”: avem DEFICIT de medicamente EFICIENTE pentru tratarea COVID-19

BĂTAIE DE JOC / Măștile pentru personalul medical sunt cusute din BUMBAC pentru LENJERIE (DOC) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *