CSI / RusiaExterneUcraina

Medvedev amenință cu apocalipsa nucleară după ce Biden a anunțat că este posibil ca Ucraina să primească F16

Dimitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse s-a lansat, marți,  într-o nouă pledoarie halucinantă, în stilul deja caracteristic. De această dată, Medvedev a reacționat la anunțul președintelui american, Joe Biden, privind posibilitatea livrării de avioane tip F-16 armatei ucrainene și a scos marota nucleară la înaintare, declarând: „Cu cât mai distructive vor fi armele livrate (n. red. Kievului) cu atât mai probabil devine scenariul a ceea ce se numește apocalipsa nucleară”. 

Fostul președinte rus a declarat pentru oficiosul Kremlinului, Ria Novosti, într-o încercare de a determina puterea de la Kiev să nu accepte avioanele americane, că noile arme ar putea duce la o „apocalipsă nucleară”.

„Toate acțiunile menite să întărească capacitățile militare ale regimului de la Kiev, într-un final, vor duce la un singur lucru – creșterea numărului victimelor și la prelungirea conflictului. 

De asemenea, acesta a mai adăugat, comentând livrarea de avioane tip F-16 anunțată de președintele american, la summit-ul G7 din Hiroshima: „Din acest motiv, cu cât mai multe arme vor fi livrate, cu atât mai în pericol va fi lumea. Și, cu cât mai distructive vor fi aceste arme, cu atât mai probabil devine scenariul a ceea ce numim apocalipsa nucleară”.

Anterior, cu ocazia emiterii mandatului de arestare pe numele lui Putin, Medvedev folosise aceeași amenințare și pentru țările care ar respecta decizia Curții Penale Internaționale și l-ar putea aresta pe Putin, în cazul în care președintele rus ar ajunge pe teritoriul lor.

În luna martie, Medvedev declara: „Să zicem că şeful în exerciţiu al unui stat dotat cu arme nucleare călătoreşte, bunăoară, în Germania şi este arestat. Ce este asta? Este o declaraţie de război împotriva Federaţiei Ruse!. În acest caz, „toate echipamentele de război ruseşti vor zbura în direcţia Bundestagului, Cancelariei şi a altor instituţii germane”.

Reacția nevrotică a fostului președinte rus vine după ce principalii lideri internaționali au ajuns la un acord privind instruirea piloților ucraineni pe avione de producție americană și, mai mult, livrarea acestor avioane Kievului. 

Tot în cadrul summit-ului din Japonia și premierul britanic și-a declarat susținerea fermă pentru această decizie istorică și a declarat: „Marea Britanie va colabora cu Statele Unite, Ţările de Jos, Belgia şi Danemarca pentru a oferi Ucrainei capacitatea aeriană de luptă de care are nevoie”, afirma Rishi Sunak, salutând ca ”binevenit” sprijinul american pentru aceasta iniţiativă multilaterală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *