Război

Mercenarii Wagner încearcă să fortifice regiunea Lugansk, apelând la o tactică primitivă folosită în Al Doilea Război Mondial (foto,video)

Compania americană de imagistică prin satelit Maxar Technologies a publicat mai multe imagini în care se poate observa cum forţele ruse de ocupaţie au construit fortificații de aproape doi kilometri în afara orașului Hirske din regiunea Luhansk, în speranţa că vor reuşit să oprească înaintarea forţelor armate ucrainene.

Potrivit CNN, care a publicat imaginile din satelit realizate de compania americană de imagistică Maxar Technologies, fortificația este formată din patru rânduri de piramide de ciment (n.r. cunoscute în limbajul militar ca ”dinţi de dragon” – sunt un tip de fortificații care au fost folosite mult timp în perioada celui de-al Doilea Război Mondial pentru a împiedica înaintarea pe câmpul de luptă a tancurilor și a infanteriei mecanizate).

Astfel, prin instalarea acestor blocuri de piatră, rușii speră că vor opri orice vehicul militar sau tanc ucrainean să înainteze către est.

În spatele acestor fortificații antitanc, ruşii au săpat şi un șanț cu o lăţime şi o adâncime considerabilă, făcând astfel zonea respectivă inaccesibilă pentru vehiculele blindate.

În alte imagini din satelit, publicate de Agenția Spațială Europeană, se poate observa că săparea tranșeelor s-a desfășurat în două părți: prima secțiune a tranșeelor a fost săpată începând cu 25 septembrie; a doua secțiune a tranșeelor a fost săpată cândva între 30 septembrie și 5 octombrie.

Ambele secțiuni ale tranșelor au fost săpate de mercenarii Wagner Group

După cum precizează CNN, două instituții media rusești au realizat un reportaj de la locul unde sunt construite aceste fortificații, pe care l-au numit “Linia Wagner”, făcând referire la grupul de mercenari ruși ai Wagner Group.

TV Zvedza, organul propagandistic de presă al armatei ruse, a prezentat aceste fortificaţii ca pe o “a doua linie de apărare” în cazul în care ucrainenii ar încerca să pătrundă în zonă.

Fortificaţiile construite până acum le oferă ruşilor un nivel minim de apărare, deoarece nimic nu împiedică forțele ucrainene să le ocolească, deoarece aşa-zisa ”a doua linie de apărare”  se întind pe o distanță de doar 1,6 kilometri.

RIA/FAN, un tabloid rusesc, a publicat miercuri o hartă a acestor fortificaţii, precizând că Wagner Group va continua să construiască o linie de apărare până când aceasta se va întinde spre est, de la granița ruso-ucraineană până la Kreminna, iar apoi spre sud până la Svitlodarsk.

O analiză a hărții realizată de CNN a arătat că o fortificație atât de lungă s-ar întinde pe aproximativ 217 km, adică 135 de mile.

Nu este pentru prima dată când mercenarii aşa-zisei companii militare private (PMC) Wagner Group au săpat tranșee pentru a-și fortifica pozițiile. În 2021, grupul de mercenari a construit aproximativ peste 70 de km de tranșee în deșertul libian pentru a opri atacurile asupra pozițiilor lor de acolo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *