Actualitate

MERITOCRAȚIE / Consilierul lui Dodon, avocatul PPDA și un candidat la fotoliul de judecător constituțional, noi membri ai CEC

Maxim Lebedinschi este consilier în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui R. Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul al președintelui Igor Dodon din decembrie 2016. Anterior, acesta a fost consilier municipal din partea PSRM și membru al Comisiei Electorale Centrale, funcție la care a fost propus de către PSRM. Maxim Lebedinschi se numărăr și printre avocații lui Igor Dodon. Maxim Lebedinschi este fratele lui Adrian Lebedinschi, deputat socialist şi unul din donatorii formaţiunii în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Maxim Lebedinschi a fost şi avocatul lui Igor Dodon, tot în 2013, în procesul pe care liderul socialiştilor l-a avut cu Valentin Krîlov, fostul şef al PSRM, dar şi juristul partidului în mai multe procese.

Fostul avocat a lui Andrei Năstase, Pavel Dumitru, a fost propus de Parlament pentru una dintre cele trei funcţii vacante de membru a Comisiei Electorale Centrale. Menţionăm că Pavel Dumitru oferă asistență juridică membrilor PPDA și liderului acestui partid Andrei Năstase. El a fost avocatul lui Năstase în dosarul invalidării alegerilor locale din Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *