Actualitate

Mesajul NATO pentru Rusia după atacurile cu rachete asupra Kievului. Stoltenberg promite ajutor militar „cât va fi nevoie”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat luni, 10 octombrie, cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, după atacul cu rachete al Rusiei, relatează Reuters.

Șeful NATO a reiterat sprijinul Alianţei Nord-Atlantice pentru Ucraina şi a condamnat atacurile ruseşti asupra infrastructurii civile.

”NATO va continua să sprijine curajosul popor ucrainean pentru a lupta împotriva agresiunii Kremlinului atât timp cât va fi nevoie”, a scrie el într-o postare pe Twitter.

Stoltenberg a condamnat, de asemenea, ”atacurile groaznice şi la întâmplare ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina”.

Miniştrii Apărării din NATO urmează să se întâlnească miercuri la Bruxelles, pentru o reuniune de două zile care va avea pe agendă şi sprijinul pentru Ucraina.

În urma exploziei survenite sâmbătă pe podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea, acţiune pusă de Rusia pe seama Ucrainei, armata rusă a lansat luni dimineaţă un atac masiv cu rachete asupra unor ţinte din Kiev, Liov şi alte oraşe ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *