Actualitate

Microsoft va începe să șteargă conturi: de ce face asta

Măsura nu este chiar atât de drastică pe cât pare la prima vedere. În cazul în care există un abonament activ la un serviciu, contul tău Microsoft va fi în siguranță. De asemenea, și niște bani rămași în cont de la tranzacții anterioare îți vor menține contul activ.

De ce Microsoft vrea să dezactiveze conturi
Motivul pentru care Microsoft a adoptat această modificare este unul simplu. De multe ori, utilizatorii își creează conturi pentru a primi acces gratuit la serivicii în perioada de free trial și apoi le abandonează. Cum este și cazul Netflix sau Spotify, de exemplu. Microsoft vrea să renunțe la conturile create doar pentru perioada gratuită de la început. Astfel, face loc noilor useri și deblochează acele username-uri acaparate de utilizatorii inactivi.

În 2016, Microsoft anunța că această perioadă dura cinci ani. A limitat-o acum la numai doi ani. Cel mai probabil, acest lucru nu te va afecta prea tare. Pe de altă parte, dacă nu folosești un serviciu timp de doi ani de zile, mai ai cu adevărat nevoie de el?

Efortul nu pare chiar atât de dificil. În fond, nu durează chiar atât de mult să te conectezi la un cont din doi în doi ani.

Politica Microsoft intră în vigoare de la 30 august 2019. Conturile vor fi șterse în mod automat, fără ca utilizatorii să fie anunțați în vreun fel.

https://playtech.ro
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.