Actualitate

Mii de oameni au fost aduși în Chişinău pentru a cere demisia guvernării: „Vrem anticipate”. Un bărbat a fost luat la pumni după ce a scandat „Jos hoții” la protest

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru a participa la protestul organizat de Mişcarea civică „O viaţă nouă”. Manifestanţii au ieşit în stradă pentru a protesta „faţă de sărăcie, scumpiri şi inacţiunile guvernării PAS”. Aceşti au cerut demisia preşedintelui Maia Sandu şi a întregii guvernări.

Protestatarii pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Ei au scandat „Jos Maia Sandu!” şi „anticipate”.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa mai multe partide şi politicieni, printre care şi reprezentanţii Partidului „ŞOR”.

Acum câteva zile, liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, a venit cu un îndemn către cetăţeni să iasă în stradă şi să spună un nu hotărât scumpirilor, sărăciei şi dezmăţului pe care le-a adus actuala guvernare. Şor a atenţionat că, dacă poporul Republicii Moldova nu va lua acum atitudine, până în toamnă, mulţi oameni vor ajunge să moară de foame.

Protestul din PMAN s-a încheiat cu scandări, bătaie și accident

După încheierea discursurilor reprezentanților Partidului ȘOR din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), unde au participat aparent mii de persoane, deputata Marina Tauber a îndemnat pe toți să meargă să scandeze la Comisariatul de poliție din Centru și pentru Veaceslav Valico care nu a reușit să-și desfășoare concertul cu interpreții ruși de Ziua Absolventului, la scurt timp alăturându-se și însuși Veaceslav Valico. Acolo au mers mai puțini protestatari.

„Prieteni, astăzi asistăm la un abuz de putere fără precedent din partea PAS. Încercarea lor de a interzice un concert la care vor cânta interpreți ruși este un act ilegal din partea autorităților. Mai ales în condițiile în care sunt în regulă toate documentele de autorizare a montajului scenei și echipamentelor tehnice și sunt disponibile și toate autorizațiile necesare”, spune Valico.

Totodată, Marina Tauber la sfârșitul protestului a asigurat în fața presei că nu s-ar fi înțeles referitor la concert.

Un bărbat a fost luat la pumni după ce a scandat „Jos hoții” la protest

Un bărbat a fost luat la pumni după ce a scandat „Jos hoții” la protest, adică împotriva Partidului ȘOR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Voi să știți, se mărește nivelul Uriu in societate, de la minciunile voastre, vine timpul sa va dam foc și tăiem capurile pentru înaltă trădare. Moldova este că pasarea Phoenix, nici predecesorii voștri și nici voi nu o să puteți să o distrugeți, Dumnezeu ne-a păstrat și ge păzește. Da voi animalelor veți dispărea ..

  2. ”Vai și amar de găina oarbă,
    Ce cântă vulpei serenade…”

    N.B.
    Chiar așa de orbi sunt cetățenii ăștea ?
    Nu înțeeg că sunt manipulați de niște hoți, care s-au oploșit în parlament ?

  3. “Să spună un nu hotărât scumpirilor, sărăciei şi dezmăţului” – desi nu sunt fan al lui PAS, trebuie spus ca toate astea nu vin de la ei, ci sunt mostenirile a 80 de ani de guvernare made in Russia. Si fireste urmarile barbariei ruse actuale, din cauza careia sufera intreaga planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *