Politică

Ministerul britanic al Apărării: Dificultăţile de comandă şi control au atras comandanţii ruşi pe câmpul de luptă / Cel puţin 7 comandanţi morţi

Dificultăţile de comandă şi control, precum şi performanţa slăbită a forţelor ruse în războiul provocat în Ucraina a atras numeroşi comandanţi ruşi pe câmpul de luptă, a anunţat Ministerul britanic al Apărării în ultimul său raport zilnic. Se estimează că cel puţin şapte generali ruşi au fost ucişi în Ucraina, o cifră extraordinar de mare pentru orice armată.

”Dificultăţile de comandă şi control, precum şi performanţa slăbită a Rusiei pe linia frontului, au atras comandanţii superiori pe câmpul de luptă, fiind probabil să preia conducerea personală a operaţiunilor”, se arată în comunicatul Ministerului britanic al Apărării.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, comandanţii ruşi rareori deleagă autoritatea operaţională subordonaţilor, care la rândul lor nu dobândesc experienţa necesară pentru a conduce trupele.

Soldații ucraineni din Azovstal: Vom continua să luptăm

Luptătorii ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol, care reprezintă ultima rezistență împotriva forțelor rusești din oraș, au promis duminică că vor continua să reziste atât timp cât vor fi în viață.

„Vom continua să luptăm atâta timp cât suntem în viață pentru a-i respinge pe ocupanții ruși”, a declarat căpitanul Sviatoslav Palamar, un comandant adjunct al Regimentului Azov din Ucraina, într-o conferință online.

„Nu mai avem mult timp, suntem supuși unui bombardament intens”, a spus el, implorând comunitatea internațională să ajute la evacuarea soldaților răniți din uzina din Mariupol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *