InternaționalRăzboi

Ministerul britanic al Apărării: Rusia a eșuat să realizeze o străpungere decisivă în regiunea Donbas. Este nevoită să-și adapteze „din mers” strategia

Rusia a eșuat să realizeze o străpungere decisivă în regiunea Donbas, conform planului inițial al ofensivei începute în luna aprilie, și este nevoită acum să-și adapteze, cel mai probabil, din mers strategia, se arată în analiza de luni, 1 august, a ministerului britanic al Apărării despre situația războiului din Ucraina.

Concomitent, Zaporojie a devenit o zonă „vulnerabilă” pentru ocupanții ruși, care au nevoie în prezent de întăriri pentru a putea menține linia frontului, conform ministerului britanic.

Astfel, în ultimele patru zile, Rusia a continuat să inițieze „asalturi tactice” pe axa Bahmut, la nord-est de Donteșk, în urma cărora a obținut progese minore, transmite Digi24.ro.

De asemenea, conform informațiilor furnizate săptămâna trecută de autoritățile ucrainene, Rusia își relochează o parte importantă din forțele concentrate în sectorul nordic al Donbasului către sudul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *