Actualitate

Miniştrii agriculturii din Europa se întrunesc la Chişinău unde vor comunica despre problemele din domeniu

La reuniune vor participa şi comisarii europeni Dacian Cioloş şi Stefan Fule. În cadrul evenimentului va fi dezbătut programul european de vecinătate pentru agricultură şi dezvoltare rurală., a anunţat ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, scrie IPN.

„Moldova se confruntă cu mai multe provocări – noi activăm pe pieţe instabile şi urmează să creăm Zona de Liber Schimb cu UE. Acest lucru ne mobilizează ca să atragem fonduri pentru a spori competitivitatea produselor agroalimentare din Moldova”, a subliniat ministrul.

Oficialul a adăugat că se doreşte ca la această conferinţă să fie prezentat cât de importantă este agricultura pentru Moldova. „Este un domeniu crucial. Ultimele date au arătat că o creşterea economică este posibilă datorită situaţiei bune din agricultură”, a comunicat Vasile Bumacov.

La această conferinţă se va vorbi şi despre protecţia solurilor, deoarece baza alimentară în toată lumea se micşorează dramatic. Se va discuta şi despre risipa de alimente, în situaţia în care pe pământ un miliard de oameni sunt înfometaţi.

Conferinţa miniştrilor agriculturii va avea loc, joi, cu începere de la ora 09.00.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *