Politică

Ministrul de Externe al Azerbaidjanului a discutat cu oficialii americani despre provocările pe scară largă ale Armeniei

Marți, 13 septembrie, a avut loc o convorbire telefonică între Ministrul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului, Сeyhun Bayramov, și Secretarul de Stat adjunct al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Karen Donfried.

Ministerul de Externe a declarat că în timpul conversației au fost discutate ciocnirile și tensiunile rezultate în urma provocărilor pe scară largă ale Armeniei.

Ceyhun Bayramov a informat-o pe Donfried cu privire la provocările pe scară largă ale forțelor armate armene în teritoriile de la granița cu Azerbaidjanul, precum și cu privire la măsurile luate pentru a preveni amenințările militare la adresa integrității teritoriale și a suveranității Azerbaidjanului și pentru a asigura siguranța militarilor, inclusiv a lucrătorilor civili.

Ministrul de Externe a evidențiat că, în ultima lună, Armenia a bombardat continuu pozițiile azere și civilii, și-a mărit forțele de-a lungul granițelor cu Azerbaidjanul și continuă să lucreze la exploatarea minieră a teritoriilor, ceea ce reprezintă un indicator că Armenia se pregătește pentru o provocare militară de amploare.

La rândul său, Karen Donfried și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea tensiunii și a confruntărilor militare din regiune și a cerut încetarea imediată a ostilităților.

Armenia răspândește dezinformări

Rapoartele din mass-media armeană despre presupusa țintire a civililor armeni și a infrastructurii de către armata azeră reprezintă dezinformare și o altă minciună calomnioasă a părții opuse, a declarat Ministerul Apărării din Azerbaidjan pentru News.Az.

„Prin aceasta, partea armeană încearcă să-și ascundă provocarea pe scară largă și să distragă atenția comunității internaționale”, a menționat ministerul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *