Actualitate

Ministrul de Externe, Popescu la București: „Este de importanță majoră ca R. Moldova să aprofundeze relația cu România”

Nicu Popescu a discutat cu ministrul român de externe despre proiectele bilaterale, referindu-se în mod special la accelerarea construcția conductei de gaz de la Ungheni la Chișinău, pentru a asigura securitatea energetică a R. Moldova. În declarațiile pentru presă, Nicu Popescu a spus că prioritar pentru Republica Moldova rămâne deblocarea asistenței financiare externe. El a reiterat că Rep. Moldova are un singur vector de politică externă: integrarea europeană. Nicu Popescu a declarat că „România a jucat un rol decisiv în acea tranziție pașnică de putere de la Chișinău”.

Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu a spus, la rândul său că România va impulsiona proiectele de interconectare în domeniul energetic cu Rep. Moldova. El a precizat că vor o implicare mai serioasă a Rep. Moldova în proiectele bilaterale și a menționat că România vrea să–și ofere expertiza pentru reforme europene la Chișinău.

„Am discutat și despre relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea transnistreană cu respectarea integrității teritoriale și a suveranității R. Moldova, fără a afecta vectorul său european. Obiectul strategic al României în relația cu Republica Moldova rămâne cel de susținere fermă și activă a agendei europene. România va susține importanța redeschiderii liniilor de finanțarea europene pentru R. Moldova”, a spus șeful diplomației române.

Mâine, la București va întreprinde o vizită premierul Maia Sandu.

https://radiochisinau.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *