Internațional

Ministrul Dîncu (PSD), citat masiv de TASS, agenția de stat rusă, spunând că Rusia are resurse să continue războiul și singura soluție pentru pace sunt negocierile, chiar dacă Ucraina pierde teritorii

Dîncu, citat de agenția rusă TASS. Negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina, a opinat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, pe 8 octombrie, într-un interviu pentru Prima TV. Propaganda de la Moscova a citat in extenso declarațiile lui Dîncu.

Conflictul înghețat, un plan bun

„Războiul va mai continua (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia.

Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, Rusia are resurse să prelungească războiul. „Ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri”, a explicat Dîncu.

Dîncu, citat de agenția rusă TASS

Declarațiile ministrului Apărării din România au fost preluate instantaneu de către TASS, agenția de presă de stat de la Moscova. În aceeași zi, pe 8 octombrie, ideile lui Dîncu au apărut și pe gazeta.ru, care a citat TASS. Trei zile mai târziu, pe 11 octombrie, TASS a revenit cu o știre potrivit căreia președintele Klaus Iohannis a criticat ieșirea lui Dîncu.

Deputatul Alexandru Muraru (PNL), care deține și calitatea de consilier onorific al premierului Ciucă, a declarat recent, la RFI România, că „alegațiile” ministrului Apărării, Vasile Dîncu, au făcut „jocul Rusiei” și „au fost folosite împotriva NATO”. Muraru a evitat să spună clar dacă Dîncu trebuie să demisioneze, dar a amintit că liberalul Sorin Cîmpeanu a plecat „rapid” după ce a făcut „o greșeală”.

În cele din urmă, premierul Ciucă nu a cerut nici o demisie iar, în prezent, Vasile Dîncu este ministru al Apărării în România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *