Politică

(MOLDOVA DIVIZATĂ) 9 mai este marcat la Chişinău

Începând cu ora 09.00, la Complexul Memorial „Eternitate”, va avea loc un miting consacrat Zilei Victoriei. La miting va participa conducerea de vârf a ţării. Acţiunea va fi urmată de depuneri de flori la „Focul veşnic” şi la monumentele „Stela Eroilor Moldoveni” şi „Maica îndurerată”.

Depuneri de flori şi miting de comemorare vor avea loc şi la Complexul Memorial „Capul de pod Şerpeni”. De asemenea, vor fi organizate concerte festive şi mese de sărbătoare pentru veteranii celui de-al doilea război, atât la Chişinău, cât şi în localităţile Republicii Moldova.

Tot la 9 mai se va desfăşura festivalul „Cântecele credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 68”. În această zi va fi asigurată intrarea liberă pentru doritori în muzeele din ţară, inclusiv la Centrul de cultură şi istorie militară.

Partidul Comuniştilor, împreună cu simpatizanţi ai formaţiunii, se vor convoca la ora 09.00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, lângă Arcul de Triumf, iar de acolo vor porni în marş spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde vor depune flori la „Focul veşnic” şi vor organiza un miting de comemorare.

Partidul Socialiştilor va organiza evenimente în 15 raioane ale ţării. Socialiştii vor salubriza 15 cimitire militare, vor distribui 15 mii de panglici „Sf. Gheorghe” şi vor depune flori la monumentele eroilor căzuţi. Socialiştii anunţă că vor vizita la domiciliu şi vor felicita circa 1500 de veterani.

Un concert festiv, cu participarea orchestrei Ministerului Afacerilor Interne şi a mai multor artişti locali, va începe la ora 12.00 în PMAN. Invitaţii de onoare sunt interpreţii ruşi Lev Leşenko şi Iosif Kobzon. Concertul este organizat cu susţinerea Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Platforma civică „Acţiunea-2012” a anunţat că va protesta împotriva organizării concertului. Pe de altă parte, Partidul Regiunilor, Partidul „Patrioţii Moldovei” şi Partidul Socialist au anunţat că vor organiza o „drujină populară” pentru a monitoriza situaţia şi pentru a nu admite provocări în ziua de 9 mai.

Sursa: IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *