Opinii și Editoriale

Moldova, o batrna de 70 de ani

Iata ce spune, cu multa simtire politica si imaginatie ruseasca, politicianul rus Aleksei Mitrofanov, la „Eho Moskvi”:
„In fata ochilor nostri isi da duhul o batrana de 70 de ani – Moldova. In tineretile sale, ea a fost foarte frumoasa si jucausa. De ea era indragostit insusi secretarul general Brejnev. Ea canta cu vocea Mariei Biesu. Difuza in toata lumea melodiile lui Eugen Doga. Il cinstea cu vin de la Cricova pe Iuri Gagarin. Celebrul ei tatuc, Stalin, a murit la vila sa in 1953. In 1992 ea a avut un infarct greu – razboiul din Transnistria, dupa care nu a mai cantat si se misca cu multa dificultate.

Trebuie s-o ajutam sa plece cu demnitate – atat de mult s-a chinuit ea in ultimii ani… Chisinaul va trece la Romania, Transnistria va deveni stat independent, Voronin cu fiul sau vor pleca la Moscova si-si vor cumpara o uzina bunisoara. Cu cat toate acestea se vor intampla mai repede, cu atat mai bine… Cat se poate sa-ti bati joc de oameni?”.
Propunerea, ca orice propunere, poate fi discutata. Un lucru doar nu poate fi pus in discutie – soarta de mai departe a lui Voronin. Locul lui Voronin si al fiului sau nu e la Moscova, ci la Pruncul. Aici nu discutam.

(c. t.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *