Sport

Moldovencele au debutat in turneele de atletism Grand Prix

Recent, la Tokio, in Japonia, a debutat o noua editie a circuitului competitional international de atletism din seria Grand Prix. In premiera absoluta, in aceasta competitie au debutat si reprezentantii R. Moldova, prin intermediul aruncatoarelor Zalina si Marina Marghiev.

Secretarul general al Federatiei de Atletism a R. Moldova (FAM), Anatol Popusoi, antrenor emerit, a comentat debutul surorilor Marghiev, care au devenit medaliate in cadrul acestui for prestigios.„Faptul ca ambele au devenit premiante este imbucurator, insufla sperante la o evoluare meritorie si la principalele concursuri pentru ele din anul curent – Campionatul Mondial Universitar (Belgrad, 1-12 iulie), Campionatul European, rezervat atletelor de pana la 23 ani (Kaunas, 12-17 iulie)", a declarat oficialul.
 

Potrivit lui, este important si ca ele au dat dovada de stabilitate. „Diferenta dintre rezultatele inregistrate recent la campionatul universitar national si indicii consemnati la Tokio nu este mare, daca tinem cont ca au concurat fara a se acomoda la diferenta de fus orar existenta (sapte ore). Sezonul acesta se anunta a fi foarte bun pentru ele", a opinat Anatol Popusoi. Recent, in cadrul campionatului universitar de atletism din R. Moldova, studenta Academiei de Studii Economice din Moldova Marina Marghiev a stabilit un nou record national la aruncarea ciocanului. In cea mai buna incercare, ea inregistrase 72,52 metri.
 

In capitala Japoniei, Marina Marghiev a ocupat locul doi, cu rezultatul 68,14 metri, iar sora ei Zalina s-a clasat pe treapta a treia a podiumului de premiere, dupa ce a fixat in cea mai buna incercare a sa 67,55 metri. Debutul lor a constituit o premiera in istoria atletismului moldovenesc la turneele din seria Grand Prix.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *