Politică

Momentul în care unitatea specială ”Omega” a Gărzii Naţionale Ucrainene distruge o coloană de vehicule blindate ale armatei ruse

Pe rețea de socializare a fost publicat un material video mai mult decât relevant despre cât de eficiente sunt lansatoare de rachete ghidate antitanc Stugna împotriva vehiculelor blindate ruse.

La începutul materialului video, se poate observa că militarii ucraineni din unitatea specială ”Omega” a Gărzii Naţionale Ucrainene urmăresc cu mare atenţie înaintarea pe câmpul de luptă a unei coloane de vehicule blindate a forţelor ruse de ocupaţie.

În fruntea coloanei de blindate se afla un tanc, urmat de ceea ce par a fi patru vehicule de luptă ale infanteriei.

În scurt timp, întreaga coloană de blindate cade într-o ambuscadă a unităţii speciale ”Omega” a Gărzii Naţionale Ucrainene.

Militarii ucraineni, aflaţi la o distanță de câțiva kilometri, au deschis focul în direcţia coloanei de vehicule blindate ruse, folosind lansatoare de rachete ghidate antitanc Stugna. La scurt timp, trei vehicule blindate au fost distruse.

În comparaţie cu sistemele antitanc NLAW şi Javelin, folosite intens de militarii ucraineni, Stugna-P este mult mai greau de transportat. Cu acesta nu se poate trage de pe urmă şi are nevoie să fie instalat pe un trepied.

Dar, acest lucru nu reprezintă un mare minus, deoarece sistemul are o rază de acțiune de 4.000 de metri și poate pătrunde în armuri cu o grosime de până la 800 de milimetri.

Unitatea de lansare a sistemului Stugna-P este formată dintr-un trepied, un container circular în care se afla racheta, un dispozitiv de ghidare și un computer – folosit pentru a controla toate operațiunile de tragere și care permite operatorului să controleze stația de lansare de la o distanță sigură de până la 50 m. 

Stugna-P poate lansa rachete de 130 mm și 152 mm, dintre care cele mai comune sunt rachetele ghidate RK-2S, RK-2OF, RK-2M-K și RK-2M-OF. Ele pot fi echipate cu diferite tipuri de focoase.

Racheta Stugna-P este capabilă să distrugă ținte blindate staționare și în mișcare, protejate cu armuri reactive explozive și compozite de ultimă generație și este potrivită pentru utilizare atât în ​​rol sol-sol, cât și sol-aer. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *